Dag 13 i Chile. Osorno – Puerto Varas

Dagen begynte litt trengt siden klesvasken ikke var ferdig tørket før en eller annen gang mellom 10 og 1030. Men dagsetappen i dag skulle bare være på 140 km, så det var ikke mye å stresse for. Når jeg gikk ut for å pakke sykkelen fant jeg en lapp festet på sykkelen.

Hyggelig start på dagen
Hyggelig start på dagen

 

Det viste seg at en kar fra Norge som muligens bor i Osorno hadde observert sykkelen og lagt igjen en liten hilsen. Hvordan han viste navnet mitt vet jeg ikke, men han hadde muligens vært inne i resepsjonen og spurt hva jeg het. Koselig var det i alle fall 🙂

Hyggelig start på dagen
Hyggelig start på dagen

 

Turen i dag skulle gå videre sydover men ikke på nr 5 som jeg hadde kjørt på nå i flere dager. I stede for valgte jeg en litt mer stille og rolig vei og utsikten var fantastisk.

Jeg stoppet langs vegen for å ta bilde av El volcán Osorno. Jeg har sett mange vulkaner på min reise men blir like bergtatt hver gang. Vi har selvfølgelig mange flotte fjell i Norge men det er like vell noe spesielt med vulkanene. Det var en vulkan rett i nærheten av denne som jeg kunne se var aktiv men innen jeg fikk stoppet for å ta ett bilde var den innhyllet i skyer 😦

El volcán Osorno
El volcán Osorno

 

Tok heller ett par bilder av disse ung stutene 🙂

Ung stuter
Ung stuter

 

Jeg tok ikke noe frokost på hotellet i dag så jeg stoppet langs veien for å ta meg en sen frokost eller tidlig lunch. Mens jeg satt her og spiste og leste i en bok kom det plutselig en gjeng som snakket Norsk og som lurte på om det var jeg som kjørte den BMW’wn som sto på utsiden. Dermed ble det en litt utvidet lunch pause i dag.

Resten av turen sydover ble en stille og rolig kjøretur med x antall stopp under vei. Etter å ha kjørt på 5’ern i dagevis er det deilig å komme på litt roligere landeveier igjen. Jeg ser frem til de neste 2787 km ned til Ushuaia på en blanding av asfalt og grus. Og hvis noen lurer på hvordan jeg har kommet frem til 2787 km er det for at jeg brukte litt av kvelden i kveld til å lage en rute på gps’en. Om den blir fulgt hele veien er ikke godt å si enda, men det er i alle fall en rute som bringer meg hele veien ned til Ushuaia i Tierra del Fuego i Argentina.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

I dag stoppet jeg altså etter 140 km og da var jeg fremme i Puerto Varas.

Puerto Varas, Chile
Puerto Varas, Chile

 

Det er en liten plass med i underkant av 40.000 innbyggere og er flittig besøkt av turister. Langs hele Lake Llanquihue har det vært masse turister. De bader, soler seg, bor i telt, hytter og hoteller og er som alle andre turister opptatt av å nyte sommerværet. Temperaturen ligger på rundt 25C så det er som en god Norsk sommerdag.

Jeg endte opp med å booke meg inn på Hostal Margouya Patagonia. Det består av 2 bygninger som begge to er vernede bygninger. I dette bygget er resepsjonen pluss x antall rom.

Hostal Margouya Patagonia
Hostal Margouya Patagonia

 

Mens jeg skulle overnatte i denne bygningen som ligger 50-60 meter lenger bort i gaten.

Hostal Margouya Patagonia
Hostal Margouya Patagonia

 

Etter å ha bært bagasjen på rommet ble det en liten rundtur i sentrum for å titte litt, få meg en middag og eller nyte dagen.

Puerto Varas, Chile
Puerto Varas, Chile

 

Og for første gang så jeg dette live. Har sett det på tv tidligere men aldri live. Hva det heter husker jeg ikke men stilig var det 🙂

Puerto Varas, Chile
Puerto Varas, Chile

 

Puerto Varas ligger alså ved bredden av Lake Llanquihue og ble kolonisert av Tyskere 1850 tallet. Det får være nok faktaopplysninger for i dag 🙂

2 kommentarer om “Dag 13 i Chile. Osorno – Puerto Varas”

  1. Hei Jarle. Ja, tomflasker og nordmenn finner du overalt. Hyggelig å treffe deg, god tur videre. Hilsen Trygve og gjengen fra Las Cascadas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..