Dag 11 i Argentina. Comodoro Rivadavia – Puerto Madryn

Puerto Madryn, Argentina

I dag var det mer eller mindre vindstille når jeg kjørte videre nordover. Veien er ikke så mye å snakke om siden den er relativt kjedelig, men ved 16 tiden kom jeg frem til Puerto Madryn.

Puerto Madryn, Argentina
Puerto Madryn, Argentina

 

Puerto Madryn er en by på ca 100.000 innbyggere å besøkes av mange tusen turister hver år. Her er lange sandstrender men så fin sand som man bare kan drømme om. Temperaturen i dag ligger på ca 25C, vinden er relativ kald men sitter man i solen kjenner man at solen varmer skikkelig.

Puerto Madryn, Argentina
Puerto Madryn, Argentina

 

Puerto Madryn har en spesiell attraksjon. Bare noen mil fra Puerto Madryn ligger Península Valdés halvøya som står på UNESCO listen. Stedet er kjent for blant annet hvalsafari. Det skal være enorme mengder med hval i dette området i tillegg til delfiner, pingviner, sjøløver, å mange forskjellige fugler. Så nå er jeg veldig i tvil på om jeg skal reise herfra uten å få med meg dette eller om jeg skal spandere en dag her før jeg kjører videre nordover.

Fra Puerto Madryn til Península Valdés er det ca. 90 km. En rundtur på øya er på ca. 220 km (på grus), så hvis jeg skal stoppe på annen hver km for å ta bilder kan jeg ikke regne med å kunne kjøre videre fra Puerto Madryn før dagen etterpå. Det er bare ca 1300 km igjen til Buenos Aires å jeg har fortsatt 4 dager igjen på å kjøre den distansen hvis jeg blir her en dag til.

Península Valdés, Argentina
Península Valdés, Argentina

Dama som jobber her på hotellet jobber også som turist guide så ho ga meg en grei innføring i hvor de forskjellige tingene er på halvøya. Muligheten til å se hval fra land på denne tiden av året er nok minimal, pingviner har jeg sett tidligere men aldri i sitt rette element så det vil nok i så fall være høydepunktet. Det finnes en ranch jeg kan besøke der ute hvor jeg er garantert å se pingviner men det var dyrt (70$) og dessuten føler jeg at de da ikke er i sitt rette element. Hvis jeg ikke ser de i løpet av turen langs øya tror jeg at jeg dropper ranchen. Seler og delfiner har jeg sett tidligere men ikke sjøelefanter så det ville også vært ett høydepunkt.

Tror jeg har overtalt meg selv til å få med meg denne attraksjonen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..