Bergen – Stavanger – Nordsjøvegen – Lista Fyr – Hovden – Bergen

Da ble det en helgetur på mc …………….

…………….fra Bergen, fergen(e) over til Stavanger, ……………….

 

……………..plukket opp Nordsjøvegen, videre sydover til Lista fyr,…………….

 

…………..så nr 9 nordover til Hovden,………………

………….over Haukelifjell ………….

………….og tilbake til Bergen.

Målet var å kjøre Nordsjøvegen men det ble en del andre veier i tillegg. Siden delmålet var å finne nye veier passet det bra å ta avstikkere fra Nordsjøvegen. Det er mange småveier på disse traktene som er verdt ett besøk.

 

Mens vi kjørte langs Åraksfjorden på mottsatt side av Rv 9, holdt jeg på å kjøre på en elg. Dvs jeg traff den så vidt i bakfoten. Jeg rakk å bråbremse og fikk bare ett slag i styret når jeg traff elgen (dekket), så jeg klarte å holde meg på 2 hjul. Elgen derimot snublet i sine egne bein, og falt overende på andre siden av veien. Den reiste seg opp, tittet på oss og forsvant så inn i skogen.

 

Alt i alt en flott mc helg på grus og asfalt og t.o.m. noen nye veier vi ikke hadde kjørt tidligere.

 

Hvor vi traff andre som var på tur også.

 

Konklusjon: Vi hadde begge kjørt Nordsjøvegen tidligere så for oss var det ikke ett møst å absolutt holde oss på denne veien hele tiden. Dermed ble det mange avstikkere og det er jo nettopp disse avstikkerne hvor vi ikke vet hva som venter oss som er høydepunktene.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier AsfaltturerStikkord, , Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..