Test av Jofama Halvarssons Lindstrands utstyr

Ved sesongens start utrustet Jofama Halvarssons Lindstrands meg med nytt mc utstyr som skulle testes ut. Jakken var en Lindstrands Flux mc jakke som slipper relativt mye luft gjennom. Siden jeg kjører mye i USA i høye temperaturer så jeg frem til å teste ut denne og samtidig var jeg litt spent på hvordan den ville fungere på Vestkysten hvor vi skulle kjøre helt ute ved havgapet i 2 uker.

Så da er jo det store spørsmålet hvordan klærne fungerte i praksis. Jeg fikk i alle fall testet klærne i forskjellige temperaturer og med forskjellig luftfuktighet over lenger tid så jeg føler jeg har grunnlag til å uttale meg. Jeg er heller ikke forpliktet til å si noe annet enn min opprinnelige mening hvis noen skulle være i tvil om det.

Jeg var litt spent på hvordan Flux jakken ville fungere i de forskjellige områdene jeg skulle kjøre i. Når vi kjørte fra Seattle var temperaturen på rundt 30 grader og da fungerte den utmerket. I løpet av turen sydover på Hwy 1 langs kysten hadde vi perioder hvor temperaturen sank til under 15 grader og det var i disse tilfellene jeg var redd for at jakken ville bli for kald, men hvis man satte på seg noe langermet under i stede for en t-skjorte fungerte det perfekt. Hadde det blitt enda kaldere hadde jeg satt på meg regnjakken utenpå får å skjerme mot den kalde vinden. Så for de som ikke setter seg på sykkelen når temperaturene er alt for lave har jeg ikke noe problem med å anbefale Flux jakken. For de som evt kjører litt mer enn bare solskinnsdager kan Flux jakken være ett alternativ på sommerdagene og så evt ha noe annet for lange sure regnværsdager på 2 hjul.

Jeg fikk også testet jakken i regnvær og i temperaturer opp til 45C grader. I regnvær satte jeg på meg regntøy på utsiden og da kjølte ikke vinden ned kroppen. Når temperaturen stiger til over 40C skal det mye til å finne noe som helst som er behagelig hvis man ikke bruker en cooling vests under, men Flux jakken gjorde en god job med å slippe mye luft gjennom. Så veldig mye mer enn det kan ikke en jakke gjøre samtidig som den skal ha de andre sikkerhetsfunksjonene. Så konklusjonen er helt klart at jeg kommer til å bruke denne jakken når jeg reiser tilbake til USA senere i år.

Flux mc jakke Lindstrands
Flux mc jakke Lindstrands
Flux mc jakke Lindstrands
Flux mc jakke Lindstrands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lindstrands Maysom buksen var en høydare. Den var skikkelig behagelig å ha på selv med beskyttelse både på hofte og knær. Stretch er tingen når man skal ha en bukse som sitter som en fritids bukse men samtidig gir god beskyttelse. På kjølige dager beskyttet den for kald vind, den beskyttet mot strålingsvarmen fra en varm motor når man står i kø i 45 varmegrader, den ser bra ut og er behagelig å ha på seg. Hva mer kan man forlange? Nei, jeg har ikke sklidd på asfalten med den men slike tester  regner jeg med at Lindstrands har utført. Nå er den i alle fall til vask så den blir klar til bruk på neste tur.

Lindstrands Maysom

 

Hansker er ett litt vanskelig tema for meg 🙂 All sunn fornuft sier at man alltid skal bruke hansker når man kjører mc, men jeg sliter med at jeg MÅ ha luft på fingrene. Så i stede for å kjøre uten hansker, og i stede for å kjøre med fingerhansker bruker jeg vanlige hansker som jeg klipper av fingertuppene slik at jeg får litt luft. Noen har klaustrofobi……… jeg har ………. ikkeluftpåfingrenefobi 🙂 Jade hanskene var blitt så utslitt at de begynte å gå i oppløsning så i løpet av den andre turen til USA i sommer bearbeidet jeg Supreme hanskene slik jeg liker å ha mine hansker. Dermed fungerte de (for meg) optimalt selv om sikkerheten ikke er 100% ivaretatt. Beklager dette Cato 🙂 Hanskene sitter godt, skinnet er behagelig, grepet rundt styret er bra, de er ikke for tykke og lette å ta av/på.

Jofama Supreme hanske av geiteskinn
Jofama Supreme hanske av geiteskinn

 

Drizzle støvlene fikk jeg dessverre ikke testet. En av kundene på første turen hvor jeg kjørte følgebil ødela sine boots og overtok derfor mine helt nye Drizzle boots. Han kunne valgt å låne de til han fikk kjøpt seg nye, men han likte støvlene så godt at han ville overta de. Det får vell være ett tegn på at de var gode å gå i og gode å kjøre med.

DRIZZLE støvel
DRIZZLE støvel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regntøyet har jeg allerede testet i flere år så dette viste jeg fungerte optimalt. Det er enkelt å sette på seg når man står i veikanten og regnet pøser ned, det fungerer greit som  jakke/bukse på utsiden av de andre klærne når temperaturen er lav, og det tørker raskt i vinden når man kjører noen mil etter at regnværet har gitt seg.

Lindstrands Regntøy

 

Ullundertøyet har jeg også testet på flere turer tidligere og jeg bruker det også her hjemme i stede for annet ‘superundertøy’ pga at det er tynt og godt og varmt. På turen i USA i sommer var det ikke behov for å bruke det, selv om jeg faktisk vurderte det på de aller varmeste dagene. Ull skal jo isolere både varme og kunde så……. en annen gang skal jeg teste hvordan det er å bruke ull i 45C 🙂

En kommentar om “Test av Jofama Halvarssons Lindstrands utstyr”

  1. Veldig fin blogg Jarle! Jeg følger med 🙂 en av de ytters få mc relaterte bloggene som faktisk blir oppdatert. Keep up the good work 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..