Dag 24 i Peru. Nasca – Abancay

Hvis noen blir forvirret pga at jeg noen ganger skriver Nazca og andre ganger skriver Nasca så kan jeg trøste deg med at jeg også er forvirret. De bruker vist begge stavemåtene uten at jeg vet hvorfor.

Målet for dagen var i nærme meg Cusco. Avstanden fra Nasca til Cusco er 650 km så å ta dette i ett strekk hadde jeg ikke planer om. Veiene i dag var fantastiske og jeg steg kjapt fra Nazca til over 4000 m.o.h. i løpet av noen få mil. Høyeste punktet i løpet av dagen var ca 4.700 m.o.h.

Nasca - Abancay, Peru
Nasca – Abancay, Peru

 

Temperaturen når jeg forlot Nazca lå på 26C, men jo høyere jeg kom jo lavere ble temperaturen. I snitt lå den nok på ca. 15C, men jeg hadde noen få hundre meter med 6,5C. Da var det på med varmeholkene 🙂 Oppe i disse høydene var det også en del Alpakka’er langs veien. Tror jeg så noen Lama også men glemte å sjekke ørene. Det er vell det som enklest skiller de i fra hverandre.

Alpakka mellom Nasca og Abancay, Peru
Alpakka mellom Nasca og Abancay, Peru
Alpakka mellom Nasca og Abancay, Peru
Alpakka mellom Nasca og Abancay, Peru

 

Oppe i 4450 m.o.h. kom jeg til dette vannet. Måtte ta en liten pause her 🙂

Nasca - Abancay, Peru
Nasca – Abancay, Peru

 

Men når det endelig begynte å gå litt nedover igjen var temperaturen raskt oppe i 25-30C igjen.

Nasca - Abancay, Peru
Nasca – Abancay, Peru

 

Jeg kjørte totalt 450 km i dag. Noe som er mye lenger enn jeg bruker å kjøre, men veiene var så flotte og det var nesten ingen landsbyer, trafikk eller fartsdumper så dermed kunne jeg klare å holde jevnt sig.

Som det kommer frem i videoen (som kommer litt senere) er jeg litt mettet nå om dagene og er egentlig klar for å begynne på avsluttingen av turen. Kjøp av hus, lån og inntekt surrer rundt i hode så det er vell snart på tide å komme seg hjem. Har ikke regnet på det men tror det er ca 10.000 km igjen så med en snitt på 250 km pr dag bør jeg klare å reise hjem i mnd skifte februar – mars.

Jeg dropper nok mesteparten av Bolivia. Det er dumt, men jeg føler ikke for å slite meg gjennom ett land hvor veiene er så elendige at man risikerer lave kjøre distanser hver dag og sjansen for å ødelegge både seg selv og sykkelen. Jeg har en spesiell vei jeg ønsker å kjøre og denne blir nok kjørt men resten av landet får jeg overlate til andre å utforske eller evt. ha det på ønskelisten til en annen gang.

Slo meg til ro i Abancay som ligger ca 200 km fra Cusco. Fikk ett greit rom for 40 soles og etter å ha drept noen av de andre som bodde her på rommet (små kryp) var det helt greit. Foruten meg er det bare ett annet mc par fra Colombia her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..