Canon PowerShot SX50-HS og GoPro Hero 3

I November kjøpte jeg ett Canon PowerShot  SX50-HS Jeg ønsket ett digital kompaktkamera som ikke var alt for dyrt, som forhåpentligvis tåler en langtur, tar gode avstandbilder i tillegg til vanlige motiver. Canon PowerShot  SX50-HS har en ZoomPlus 100x, og Brennvidde 4,3 – 215,00mm som tilsvarer 35mm: 24 -1200mm. Altså en rimelig enorm zoom 🙂

Canon PowerShot  SX50-HS
Canon PowerShot SX50-HS

Jeg hadde med kameraet til Tyrkia i November og en ettermiddag når solen gikk ned tok jeg noen bilder på stranda. Målet var å finne ut hvor mye zoomen kunne tåle med relativt dårlig lys får bildene begynte å bli kornete.

Første bildet er tatt med zoomen helt inne.

Canon PowerShot SX50-HS
Canon PowerShot SX50-HS

Det andre bildet synes jeg fortsatt er relativt klart selv om sollyset var dårlig og zoomen hadde dratt motivet mye nærmere.

Canon PowerShot SX50-HS
Canon PowerShot SX50-HS

Men på bilde 3 derimot begynner det å bli kornete.

Canon PowerShot SX50-HS
Canon PowerShot SX50-HS

På det siste bildet er det så kornete at man ikke kan se detaljer lenger. Men med ett utgangspunkt hvor båten var så langt unna, og lyset var såpas dårlig er jeg like vell meget fornøyd. Neste test får bli i skikkelig dagslys.

Canon PowerShot SX50-HS
Canon PowerShot SX50-HS

Selv om Canon PowerShot  SX50-HS også kan ta opp film er målet også å bruke ett GoPro Hero 3 Dette kan monteres på sykkelen, på hjelmen eller holde det i hånden. GoPro Hero 3 har selvfølgelig sine svakheter som videokamera, men brukervennlighet, pris, størrelse og andre krav må tas med i avgjørelsen så derfor endte jeg opp med dette kameraet.

GoPoro Hero 3
GoPoro Hero 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..