Linser vs. briller på mc tur

En ting som virkelig har irritert meg i mange år når det gjelder motorsykkelkjøring er de hersens brillene. De kan ikke være på når hjelmen tas på, de må tas av før hjelmen tas av, men det mest irriterende er at de har en tendens til å skli ut på nesen mens jeg kjører. Å kjøre med cross goggles har også vært umulig med briller på, så i det siste har jeg vurdert å gjøre noe med problemet.

Egentlig vurderte jeg å skifte ut de brillene jeg har for å få noen som virkelig satt skikkelig inne i hjelmen, men etter en tur på Interoptik på Jessheim hvor jeg ble tatt godt imot av hyggelige og dyktige personer endte jeg opp med å teste ut linser.

Progressive linse
Progressive linse

Selv om jeg er langsynt på langt hold og nærsynt på nært hold og har litt skjeve hornhinner å derfor bruker progressive briller finnes det linser som takler dette. Så etter ett teoretisk kurs fikk jeg utlevert linsene og måtte bevise at dette klarte før jeg fikk forlate lokalet. Dvs. det tok altså litt tid før jeg forlot lokalet 🙂 Å plukke seg selv innpå øynene er en ting, men det krever også en viss teknikk. Så etter å ha forsøkt seg frem i 1 1/2 time klarte jeg omsider å finne en teknikk som fungerte.

Lørdag er det tilbake for en kontroll, å for å finne ut hvilken type linser jeg skal ha. Selv har jeg tro på at det muligens blir det de kaller en «døgnlinse».

Her er det de skriver om døgnlinser.

En linse som gir deg frihet til å se godt hele døgnet. Døgnlinser kan beholdes kontinuerlig på øyet i inntil 30 dager. Materialet linsen er laget i «puster» slik at øynene får mye oksygen.

  • Linser for kontinuerlig bruk opp til 30 døgn.
  • Du setter de på øynene og tar linsene ut igjen 30 døgn senere.
  • Linsene lar øynene dine puste normalt ved at de transporterer opptil 6 ganger mer oksygen enn hva vanlige myke kontaktlinser gjør.
  • Linsene gir deg perfekt syn hele tiden, og vurderer du laseroperasjon kan dette være løsningen.

Så da håper jeg at jeg har teknikken inne til jeg skal på tur, og at jeg ender opp med en linsetype som gjør at jeg ikke må ha en egen koffert til dette 🙂

2 kommentarer om “Linser vs. briller på mc tur”

  1. Kanskje du slutter med å ha et «skjevt blikk» til meg nå da? 🙂 ER det dyrt?

    1. Det er vell du som først og fremst har ett skjevt syn på det meste så du bør muligens skaffe deg linser du også 🙂 Har ikke helt kontroll på prisen enda, siden jeg ikke vet 100% sikkert hvilke linser jeg ender opp med. Men havner vell på ca. 3000kr i året tipper jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..