Intercom SENA 30K

Når jeg kjørte Coast to Coast i høst kjørte vi med en relativ som gruppe kunder. Vi var totalt 30 motorsykler pluss en følgebil. Med en slik stor gruppe kjørte vi med en turleder på mc i front, så fulgte 28 kundemotorsykler og så meg bak på mc som sweep’er. Aller sist kjørte følgebil med tilhenger. Å få 30 motorsykler gjennom ett lyskryss er en utfordring og turlederen som kjører først har ingen mulighet til å se om det er 25 eller 29 sykler som følger på bak.

Min oppgave som sweep’er ble derfor å forlate min post, overlate sweep’er oppgaven til min sidemann, kjøre opp å ta ledelsen for gruppen som var blitt stående igjen, innhente den første gruppen for så å legge meg bak igjen.

Dette fungerte stort sett smertefritt men enda bedre ble det når jeg kjøpte meg ett dobbelt sett med SENA 30K Intercom. .    

Den største forskjellen på SENA 30K vs tidligere versjoner er at i tillegg til at SENA 30K kommuniserer med bluetooth med andre enheter har Sena 30K også Mesh teknologi. Med en teoretisk rekkevidde på 2 km, med mulighet til å kommunisere med 16 enheter i full duplex hvor brukere kan forlate gruppen og komme innenfor rekkevidden igjen med automatisk tilkobling. Rekkevidden utvides da til 8 km

 

For oss var det veldig praktisk å ha når gruppen ble splittet. Da fikk jeg gitt beskjed til førstemann, ta ledelsen for den siste gruppen, gi beskjed til førstemann når gruppen var samlet igjen og så legge meg bakerst igjen. I 99% av tilfellene fungerte dette slik vi ønsket at det skulle fungere.

I tillegg til å snakke med andre motorsyklister kan man selvfølgelig også koble den opp mot telefonen, avspille musikk, koble den mot GPS’n, og den har innebygget FM radio. Her i Norge burde det vært DAB, men nærradioer sender på FM og i utlandet vet de ikke hva DAB er.  FM radio funksjonen har derfor fortsatt en funksjon.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..