På tide å skaffe seg nytt internasjonalt førerkort

25. januar går turen til New Zealand og der er det krav om internasjonalt førerkort.

Internasjonalt Førerkort
Internasjonalt Førerkort

 

Så vidt jeg har fått med meg finnes det 2 typer internasjonalt sertifikat.

  • 1-årig: Etter Genevekonvensjonen av 1949 og
  • 3-årig: Etter Wienkonvensjonen av 1968

Hvilke land som krever hvilken type kan man lese om her. Så i dag stakk jeg opp på NAFFyllingsdalen for å ta passbilder (Oasen) og bestille det 3-årig internasjonale førerkortet etter Wienkonvensjonen av 1968 siden det er det som er kravet for New Zealand. Jeg kunne bestilt sertifikatet på Internett men siden man like vell må sende 2 passbilder og kopi av sertifikat med vanlig post fant jeg ut det var like greit å bare kjøre til Fyllingsdalen.

Internasjonalt Førerkort
Internasjonalt Førerkort

 

Den vanlige Norske førerkortet er så vidt jeg vet bare gyldig i EU- og EØS-land, så skal man besøke andre land må man altså sjekke her. Jeg har kjørt i mange land som står på listen over land som krever internasjonalt førerkort men aldri blitt bedt om å vise det frem, men for å være forberedt kan det være lurt å ha anskaffet seg det. Prisen er tross alt bare 175 kr for NAF medlemmer og 275 kr for de som ikke er medlemmer.

Norsk førerkort
Norsk førerkort

Ett av landene mange besøker uten Internasjonalt førerkort er USA. Selv har jeg vært der mange ganger og aldri blitt bedt om å vise det Internasjonale førerkortet hverken til politi eller ved leie av motorsykler og bil men skulle en ulykke oppstå kan det være greit å være forberedt.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2018 New ZealandStikkord, , , , , Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..