Route 66 tur i sommer? :-)

 

Historic Route 66 - The Mother Road

Historic Route 66 map

9 ganger har jeg kjørt Route 66 og her tenkte jeg å gi noen tips om bra stoppesteder langs The Mother Road. Det finnes en bok som heter »Images of 66» og denne kan være verdt å kjøpe. Her finnes masse bilder og nyttig historie.

Det å kjøre Route 66 handler først og fremst om å se og oppleve atmosfæren, og da må man ta seg tid til å stoppe mange ganger i løpet av dagen. Boken viser mye av det som finnes langs veien så kan man jo gjøre seg opp en mening i forkant om hva man ønsker å se, men ikke lås dere fast i alt for mye planer.  Trafikken, været og dagsformen er avgjørende for hvordan dagen skal bli. 

Når man først er i Chicago, og startpunktet for Route 66 kan det være greit å starte turen med noen dager her i The Windy City. Byen har mye å by på og her kommer noen av stedene. 

Willis Tower ( opprinnelig Sears Tower ) er 442,3 meter høyt. Ett besøk på Skydeck observasjonsdekk som er det høyeste i USA, noe som gjør det til et av Chicagos mest populære turistmål. Det lønner seg å besøke stedet rett etter åpningstid, for utover dagen blir det lange køer.

Millennium Park har gratis inngang. Fordi parken ligger på toppen av parkeringshus, pendelbanen Millennium Station og jernbanelinjer, regnes den som verdens største takhage. Sjekk også om det skal være noen konserter i parken i perioden du skal være der. Kan være verdt å få med seg, når du like vell er i området.

Og ett måltid på Navy Pier kan også være koselig.

Og er dere ute etter en kveldsdrink og litt Chicago-blues kan jeg anbefale en tur på Kingston Mines. Kingston Mines er en blues nattklubb i Lincoln Park, Chicago, Illinois

Og sist men ikke minst, hvis man har en dag å sette av til en tur til Milwaukee, Wisconsin kan man besøke Harley Davidson museet. Jeg har aldri eid en HD i hele mitt liv, men har besøkt museet flere ganger. Helt klart verdt turen, enkelt å kjøre dit, enkelt å parkere og ett stort utvalg av sykler å se.

Men da er det vell på tide å begynne på Route 66. Det høres enkelt ut men jeg vil anbefale å laste inn ruter på en GPS i forkant. Hvis du bare skal forsøke å følge skilter langs veien vil du fort finne ut at dette blir en umulig oppgave. Søk på nettet etter KML. KMZ eller GPX filer så vil du få en mye enklere jobb med navigeringen og du vil ha mye mer fokus på alt du kan se langs veien enn hvis du hele tiden skal forsøke å finne ut hvor man skal ta av for å finne veien.

Som boken jeg refererte til tidligere vil ett av de første stoppene som er omtalt være Gemini Giant som er en landemerkestatue på US Route 66 ved den østlige inngangen til Wilmington, Will County, Illinois. Stående utenfor Launching Pad drive-in-restauranten, er den 30 fot høye statuen en av mange gigantiske «Muffler Man»-reklamerekvisitter som ble funnet over hele USA på sekstitallet. Selve Launching Pad drive-in-restauranten åpner kl 10.30 så er du der før dette kan det være du ikke får servert mat.

Men da kan jo Polk-A-Dot Drive In være ett alternativ. Det er bare 10 minutter ekstra å kjøre og serverer enkel fast food. Min favoritt er enkelt og greit Pommes frites med ost (Cheese fries).

I Odell bruker både motorsykler og biler som kjører Route 66 å stoppe på en Standard Oil Gasoline Station som ble bygget i 1932 og som drev frem til 1967.

Eller så kan man jo Google The Braidwood-Exelon Nuclear Power Station, Riviera Roadhouse, Road Ranger–Dixie Truckers Home.

For de som avslutter dagen i Springfield kan man jo overnatte på Route 66 Hotel And Conference Center. Sist jeg var der hadde det gått en stund siden sist hotellet ble oppgradert men med dette navnet er man jo nesten forpliktet til å overnatte her 🙂

2 kommentarer om “Route 66 tur i sommer? :-)”

  1. When in Niagra falls you can take a speed boat or a slower boat that will get you right up next to the falls. Doing it from the Canadian side is much better. I would also highly recommend going under the falls. They have tunnels on the Canadian side and you cal walk behind the Falls.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..