MC messen 2017 på Norges varemesse Lillestrøm

En tradisjon skal man ikke tulle med så derfor ble det en tur til Lillestrøm i år også. Noe av det siste jeg gjorde før jeg reiste var å hive ei bukse i vaskemaskinen / tørketrommelen og det skulle i alle fall sørge for at jeg ikke kunne bruke mer penger enn jeg hadde i kontanter 🙂

Nordea kort
Nordea kort

 

Panikken spredde seg og det var på tide å være kreativ. Hvis kortene kunne bøye seg slik når de ble varme tenkte jeg at da må det vell være mulig å rett de ut igjen også på samme måte. Derfor fant jeg frem kjøkken utstyret å satte igang 🙂

Nordea kort
Nordea kort

 

Dermed ble de rette igjen og jeg kunne faktisk bruke kortet.

Nordea kort
Nordea kort

 

Første sjekk på at kortet fungerte var når vi hentet ut leiebilen. Jeg hadde bestilt en Opel men fikk en Merzedes GLA 200 4 matic. En helt grei bil, men jeg ble ikke særlig imponert. Var mer imponert over at kortet fungerte i betalingsautomaten. I en minibank ville den nok ikke fungert 🙂

Merzedes GLA 200 4 matic
Merzedes GLA 200 4 matic

 

Men uavhengig av kort som ikke fungerer optimalt og biler som ikke imponerer var det tross alt syklene vi kom for å se. Hvis jeg skulle kjøpe en ny mc til en fornuftig pris tror jeg Suzuki DL 650 kunne være ett bra kjøp. Med en pris på 130.000 inkl en god del utstyr tror jeg det er ett godt kjøp.

Suzuki DL 650
Suzuki DL 650

 

Men når du snakker om hobby trenger du ikke være fornuftig. Hobby er hobby og da skal man gå for det som er øverst på ønskelisten 🙂 Jeg har i lengre tid siklet etter den nye Honda Africa Twin CRF1000L og denne mc messen hadde x antall Africa Twin utstilt. Ikke bare på Honda sin stands men også på utstillingen til Givi, Touratech og TomTom (og muligens andre steder). Prisen er selvfølgelig betraktelig høyere enn Suzuki DL 650 men den ligger bare rett over BMW F800GS som for meg er relevant sammenligning. Sammenligner man med BMW R1200GSA er Honda Africa Twin neste 100.000 kr billigere. Honda Africa Twin er tyngre enn jeg trodde (231 kg tror jeg), men den er smalere så jeg slapp å bare rekke ned med tåspissene.

Honda Africa Twin CRF1000L
Honda Africa Twin CRF1000L

 

Min sykkel for mc sesongen 2017 blir muligens en billigere sykkel men den dagen jeg skal kjøpe meg en nyere sykkel igjen står Honda Africa Twin CRF1000L høyt på listen.

 

Noe av det kjekkeste er å gå rundt å se på de «gamle» syklene som bringer frem minner fra ungdomstiden. Enten pga at man selv har kjørt noen av merkene eller pga at kamerater hadde disse syklene. Her kommer ett lite utvalg.

Suzuki AC50
Suzuki AC50
Suzuki ER100
Suzuki ER100
Suzuki 500
Suzuki 500
Suzuki GS1000G
Suzuki GS1000G
Suzuki GSX 750
Suzuki GSX 750
Suzuki GT 100
Suzuki GT 100

Skulle man ikke finne rette kjøretøy på 2 hjul kunne Polaris vise frem ett alternativ 🙂

Polaris
Polaris

 

 

3 kommentarer om “MC messen 2017 på Norges varemesse Lillestrøm”

  1. Jarle you may not want the African Twin for the type of riding you do. It is very much geared more to the off-road portion of riding.. With that 21 inch front wheel and suspension geared for taking big bumps it may not be you best bet That 21 inch front wheel makes cornerning more difficult. I have driven one and there is a lot of power but you really feel that front end and strong suspension.. I love this bike myslef, but if I was going to pretty much stick to the road or gravel roads I’d look somewhere else. It is a beautiful bike. You can never go wrong with a V Strom.

    1. After 85.000 km on my old BMW F800GS Trophy which also had 21″ front wheel, I hope that I’m familiar with this 🙂 How are you, Michael? Is the motorcycle season starting soon?

      1. Other than the 21 inch front wheel it is an awesome bike all around. Even the 21 inch front is great if you are used to it . Really helps off road. I ride my motorcycle all year long. As long as there is no snow on hte roads. Though this year I have been pretty busy bulding my Tiny House. Only been out a few times. Today we are getting 30 cm of snow. So think I will stay inside 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..