Eksport problemer ved utførsel av mc i Peru

Jeg vet at noen av de som leser bloggen ønsker å kjøre ruta jeg kjørte i 2015 – 2016 så jeg tenkte derfor å gi ett lite tips. Mange fulgte muligens med på Team Bachstad som kjørte bil gjennom Syd Amerika. De ble flere uker forsinket når de skulle kjøre bilen ut av Peru. De måtte skaffe utreisedokument, kopi med stempel, kopi av kopi, bekreftelse på kopi og stempel på kopi av bekreftelse og kopi av chassisnummer osv. 🙂  Dessverre måtte de til slutt gi opp og sette igjen bilen på grensen pga en feil i vognkortet.

Team Bachstad i Sør-Amerika
Team Bachstad i Sør-Amerika

 

En av de jeg møtte på min reise har jeg hatt sporadisk kontakt med etter at jeg kom hjem. Denne uken fikk jeg beskjed om at han måtte sette igjen sin sykkel i Peru. Han hadde planlagt å bli i Peru en stund og ba derfor om visum for 4-5 mnd når han kjørte inn i Peru. Myndighetene hadde gitt han 6 mnd og etter 5 mnd planla han å forlate Peru men da oppsto problemene. Årsaken til problemene var at selv om Dennis hadde fått visum for 6 mnd hadde motorsykkelen bare fått visum for 3 mnd. I 7 mnd forsøkte han å forlate Peru sammen med sin motorsykkel men nå har han gitt opp. Han fikk om sider solgt sykkelen og reiser nå tilbake til US for å tjene noen penger så han kan reise videre med en annen motorsykkel på ett senere tidspunkt.

Selv var jeg bare 29 dager i Peru men siden jeg også reiste til Brasil og Norge for å feire jul ble sykkelen stående i Peru ett par uker mens jeg var hjemme. Sykkelen hadde derfor vært lengre i Peru  enn meg og jeg hadde stempler i passet mitt som viste at jeg hadde forlatt Peru og reist inn igjen til Peru uten sykkel. Jeg var derfor bekymret for at jeg kunne få problemer når jeg skulle forlate Peru og kjøre inn i Bolivia. Heldigvis gikk det greit for meg.

Så til dere som planlegger grensepasseringer (spesielt Peru) vil jeg gi følgende råd. Når du kjører inn i ett land må du sørge for at alle papirer er i orden. Det nytter ikke bare være happy med at du har kommet deg gjennom byråkratiet hvis du senere får problemer når du skal forlate landet igjen. Peru har ikke noe data hvor ting blir lagret og selv om folk i Peru er hyggelige er byråkratiet uoverkommelig hvis problemer oppstår. Selv tok jeg vare på samtlige dokumenter for samtlige land. Land som var forlatt ble lagret i bagasjen i tilfelle det skulle bli ett problem på senere tidspunkt.

Desaguadero
Desaguadero

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..