Hva betyr nostalgi for meg?

Nostalgi kan muligens betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker. Jeg fant følgende på Wikipedia:

Nostalgi benyttes i dag som uttrykk for en romantisk, ofte vemodig eller «bittersøt» lengsel tilbake til tidligere tider, gjerne i ens eget liv. Opprinnelig betegnet nostalgi en medisinsk diagnose, følelsen av sykelig hjemlengsel, myntet av den sveitsiske medisinstudenten Johannes Hofer i 1678. Det er en rekke kulturfenomener knyttet til nostalgiske følelser, alt fra gjenforeningsfester og veteranbilklubber til spesielle radioprogrammer og retromote.

Jeg har vinglet mye frem og tilbake denne våren ang kjøp av motorsykkel. Fornuften sier at jeg bør kjøpe en billig sykkel og derfor er ikke Honda Africa Twin den sykkelen jeg bør gå for i år. Jeg vurderte også flere sykler på det Tyske salgsmarkedet men med høy Euro og useriøse selgere droppet jeg det også.

Men så kom nostalgien over meg 🙂 Min gamle 2012 mod BMW F800GS Trophy som jeg kjørte fra Alaska til Argentina solgte jeg videre til en person som skulle kjøre nesten samme distanse. Han krysset ikke USA 2 ganger slik jeg gjorde og han kjørte ikke helt ned til Ushuaia, men sykkelen har uansett kjørt distansen Alaska – Argentina 2 ganger. Tipper det ikke er mange Norske sykler som har gjort det 🙂

Så hvor kommer nostalgien inn i bildet? Jeg har nok ikke ett romantisk forhold til min F800GS men det var med vemod og en bittersøt følelse jeg solgte sykkelen. At det finnes en spire av lengsel tilbake til perioden på veien vil vell ikke være å overdrive 🙂

Å kjøpe en sykkel som har gått 120.000 km er vell ikke det jeg oppfordrer mine venner til å gjøre men føler at dette er en sykkel som har fått mye pleie i løpet av sine km, så prisen tatt i betraktning håper jeg det er ett bra kjøp.  Sykkelen står for øyeblikket hos MCOslo for vinterlagring og service så innen ett par uker satser jeg på å ta en tur over fjellet å besiktige og evt. hente den.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..