Ikke alle er like seriøse dessverre

Jeg har i flere uker sjekket ut x antall Tyske sider for å se etter brukte sykler med litt uventet resultat. Sykkelen jeg så etter var først og fremst en BMW F800GS eller evt en F800GSA. Årsaken er at da kan jeg sette sykkelen på mc hengeren bak bilen og like vell kjøre i 80 km/t. Hvis jeg skulle kjøpe en BMW R1200GS eller GSA veier denne mer og dermed kan jeg bare kjøre i 60 km/t siden hengeren min ikke har brems.

F800GS og GSA er mye billigere sykkel enn R1200GS og dermed er det også vanskeligere å finne en sykkel hvor man tjener penger på å reise til Tyskland for å hente en sykkel. Målet er selvfølgelig å finne en sykkel som man kan ha minst 1 sesong og i beste fall selge den uten å tape for mye penger.

Når det gjelder å kjøpe sykkel kan man gjøre som i Norge. Enten kjøpe privat eller kjøpe av forhandler. Ved å sjekke flere Internet sider kan man oppdage at eksakt samme sykkel går igjen på flere av salgsidene. Dette i seg selv er jo ikke unormalt men det rare er at prisene kan være totalt forskjellig. Att det er samme sykkel er uten tvil siden bildene er fullstendig like. Kontakt info er ulik, prisen er ulik og jeg har ett par ganger kontaktet begge parter. Som regel får man raskt svar, diskusjon rundt pris og spørsmål om sykkelen går som normalt men det er alltid ett eller annet som ikke stemmer.

I ett forsøk på å avdekke svindel har jeg stilt noen kontrollspørsmål. F.eks. få ett bilde av rammenummer pluss ett nærbilde av ett dokument som også inneholder rammenummeret. Be om flere bilder enn de som vises i annonsen. Be om telefon nummer. Å sjekke om bildene som tilsynelatende er tatt ute på gårdsplassen stemmer med bildene på Google Map trenger selvfølgelig ikke bety noe men kan like vell være verdt å sjekke. I tillegg finnes det internettsider på lik linje med Gulesider hvor man kan sjekke hvem som bor på den aktuelle adressen.

Har også vært borte i at de helst ikke ønsker at jeg skal komme å hente sykkelen men de foreslå heller ett konkret fraktselskap som skal håndterer både frakt og betaling. Dvs. at man setter inn penger for sykkelen til fraktselskapet, og fraktselskapet skal ikke utbetale summen til selger før kjøper (meg) har ‘godkjent’ sykkelen. Høres i utgangspunktet ryddig ut men lukter svindel. Hvorfor i all verden skulle jeg ville betale penger til ett fraktselskap som jeg ikke kjenner for en sykkel jeg ikke har sett? Felles for alle jeg har vært i kontakt med er at de skriver dårlig Engelsk så dermed er språket også en barriere.

I 2 av tilfellene har syklene stått i ett annet land enn Tyskland pga flytting. De sier at de ikke ønsker å betale engangsavgiften ved å importere sykkelen til det aktuelle landet og derfor selger sykkelen til en pris som ligger godt under markedsprisen hjemme i Tyskland. Felles for samtlige henvendelser er at jo nærmere en avtale man kommer jo lenger tid tar det før man får skikkelig svar.

Det finnes ett ordtak som heter ‘hvis noe er for godt til å være sant, da er det som regel ikke sant’. Så hvis magefølelsen tilsier at her er det noe galt har jeg endt opp med å ikke reise for å kjøpe den aktuelle motorsykkelen like vell. Det var dette som skjedde med F800GSA’n jeg håpet på å få kjøpt sist uke. Dialogen startet veldig positivt på alle måter, vi ble enig om pris og det var ok at jeg kom selv for å hente sykkelen. Det siste jeg spurte om var å få bilde av rammenummer pluss ett telefon nummer jeg kunne nå han på. Dette fikk jeg aldri og når jeg i tillegg heller ikke fant hans navn oppgitt på den aktuelle adressen endte det opp med at jeg ikke kjørte flere tusen km for mest sannsynlig bli lurt.

Så foreløpig har jeg slått fra meg å kjøpe av private og heller satse på en forhandler. I tillegg vil det nok være lurt å vente til Euro’en står litt lavere i kurs men samtidig må en sykkel på plass før sesongen starter 🙂

 

4 kommentarer om “Ikke alle er like seriøse dessverre”

  1. Kan bekrefte dette med useriøse private selgere og forhandlere. Har lenge leitet etter sykkel Rett før jul så fant jeg sykkel i det jeg trodde var en butikk, men som i ettertid viser seg å ikke stemme. Vi avtalte kjøp og han skulle pakke sykkelen på palle for meg. Selger forsikret meg om at dette var en meget fin sykkel uten mangler. Dette stemte selvfølgelig ikke når jeg får sykkellen så viser det seg at feste for sidestøtte er knekt og tidligere eier har gjort et elendig forsøk på rep. På mange sykler ville ikke dette vert noe problem, men på min sykkel er den festa i motor blokka. Etter å ha fått hjelp av gode venner ser det ut til at jeg får løst problemet, har nå satt inn nye gjenger og venter bare på han som skal sveise. Det var også et par andre ting han «glemte», selvfølgelig svarer han verken på tlf eller mail. Jeg kontaktet Mobile.de uten at det hjalp noe.
    Butikken heter BT-Moto og ligger rett utenfor Munchen.

    1. Dette er en av årsakene til at jeg insisterer på å hente sykkelen selv. Ett par tusen kr i bensin er billigere enn reparasjoner som må utføres i ettertid. Håper du kommer i mål uten flere ubehageligheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..