Border Crossing USA to Mexico

I try to find information that can make border crossings easier on my trip and found Life Remotely. Here was plenty of useful information but I reproduces only the short version in respect for the great job they had done. So those who need more information should visit Life Remotely. Border Crossing USA to Mexico Border name: San Ysidro Between cities: Chula Vista, USA and Tijuana, Mexico Cost for visas: $20 USD per tourist card Cost for vehicle: $48 plus $200 USD refundable deposit Total time: 1 hour 15 minutes The steps:

If you’ve imported your motorcycle from Europe to the USA you must get papers on the border of the United States that the motorcycle will be exported from the United States. EPA Nonresident Exemption and copy of export papers must then be submitted to EPA Imports Line Exemption so that it will be deleted from the list.

  1. Drive through the border
  2. Clear Mexican customs (red light, green light)
  3. Find the Banjercito / Migración office
  4. Go to the Migración office and fill out the tourist card paper.
  5. Go to the Banco and pay the tourist card fee. The bank and Banjercito are the same place at this border.
  6. Go back to the Migración office with your receipt and get a stamp on your tourist card.
  7. Go to the copy shop and make copies of your vehicle permit and the vehicle owner’s passport, tourist card and green card (if applicable).
  8. Go back to the Banjercito line. Give them the official copies and originals of vehicle and driver IDs. Pay the vehicle import fee. Give them a credit card for the vehicle deposit.
  9. Affix the registration sticker to your car.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Border CrossingStikkord, , , , , 3 kommentarer

3 kommentarer om “Border Crossing USA to Mexico”

  1. Just though I would let you know that when half the post is in English and the rest in another language the translators on Chrome won’t translate. 😦 Like to know what you wrote but the translator won’t work

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..