Trans America Trail (TAT)

Etter å ha tilbakelagt i underkant av 6000km (Alaska – Canada) er planen å møte Terje i Seattle. De første planene var at vi sammen skulle kjøre Trans America Trail ruta fra Port Orford i Oregon til Denver i Colorado. Men Terje har utvidet ferieplanene så nå er planen å fortsette på Trans America Trail ruta etter at vi har vært i Denver også. John som etter planen skal møte meg i Anchorage den 13 mai, og som skal kjøre sammen med meg i Alaska og Canada skal også kjøre sammen med Terje og meg på TAT ruta fra Seattle til Denver.

I Denver kommer vi mest sannsynlig til å skulle lag. John kommer muligens til å kjøre sydover i retning Mexico sammen med 2 andre personer som vi har avtalt å møte i Denver, mens Terje og jeg fortsetter videre østover langs TAT ruta. Hvor lenge vi kan fortsette på TAT ruta før vi legger turen sydover i retning Florida er avhengig av hvilken dato vi forlater Denver. Det hadde selvfølgelig vært gøy å kjøre TAT ruta helt ut til østkysten ved Jacksonville i North Carolina men det er tross alt nesten 2900km fra Denver til Summerfield i Florida langs anbefalt kjøreruter så det kan være at vi må droppe litt grusveier de siste dagene å ta noen transport etapper på asfalterte veier.

Terje har satt av i overkant av 4 uker til denne turen og jeg gleder meg masse. 4 uker med ett godt reisefølge på en så spesiell reiserute kommer til å bli kjempebra. TAT ruta fra kyst til kyst i ett strekk er det ikke mange som har gjennomført før oss, så dette blir spennende. Så nå håper jeg inderlig at den gpx filen jeg har klart å skaffe meg som skal inneholde hele ruta faktisk fungerer slik jeg håper. GPX filen skal være ett nettverk av 93% grus og 7% asfalterte veier. «Grusveiene» skal visstnok være alt fra vanlige grusveier til stier, skogsveier og inneholde alt fra fjelloverganger til ‘ørken’ og skoger.

Totalt sett snakker vi om ei rute som går gjennom følgende stater:

 • Oregon
 • California
 • Nevada
 • Utah
 • Colorado
 • New Mexico
 • Oklahoma
 • Arkansas
 • Mississippi
 • Tennessee
 • Kentucky
 • North Carolina
Trans America Trail (TAT)
Trans America Trail (TAT)

 

Etter at Terje reiser hjem fra Orlando i Florida begynner min tur vestover. Hvor jeg velger å kjøre inn i Mexico har jeg ikke bestemt meg for enda. De andre som reiste fra Denver når Terje og jeg kjørte videre på TAT rute har når 3 uker forsprang. Så hvis jeg skal ta de igjen burde jeg ta første avstikkeren inn i Mexico fra Texas, men jeg har ett stort ønske om å kjøre Baja. Hvis jeg skal kjøre Baja må jeg helt bort til San Diego området i California så hvis de andre gutta ikke også velger Baja kommer jeg sikkert ikke til å ta de igjen før jeg kommer ett godt stykke ned i Syd Amerika. Velger de også Baja og tar det litt med ro kan det være at jeg tar de igjen ett eller annet sted før Panama slik at vi kan ta båten sammen over til Colombia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..