Mandatory reflective vests with printed license plate and license plate sticker on helmet

Guatemala, Colombia og Argentina har så vidt jeg vet nå innført regler om at registreringsnummeret på motorsykkelen skal være synlig både på refleksvesten som man da må kjøre med hele tiden pluss på hjelmen.

 

Reflective vests with printed license plate and license plate sticker on helmet
Reflective vests with printed license plate and license plate sticker on helmet

 

En av årsakene til at denne loven har blitt etablert skal være på grunn av at motorsykler ofte brukes av ‘sicarios, or hitmen’ for enkelt kommer nærme ett offer, for så å skyte offeret, å enkelt forlate stedet igjen.

Teksten under hentet jeg fra en internettside i Colombia. Det er bare ett lite utdrag av en lengre tekst, men disse setningene sier muligens nok.

***************************************************************************************

MEDELLÍN, Colombia — For decades, motorbikes have been the cheapest and most convenient mode of transport on Medellín’s sinuous streets, where they dart and weave nimbly among traffic.

But motorcycles are also a deadly tool here, used by sicarios, or hitmen, to get close to their victims. The sicarios ride in pairs, with the driver and gunman sidling up alongside their targets, disposing of them with a few shots, then racing away.

In recent years, authorities have tried to stem motorcycle hits by requiring all motorcyclists to wear reflective vests and helmets that display their license plate numbers.

However, such measures have been slow to work. During the first 10 months of 2012, Medellín recorded 176 murders on motorcycles — or 15 percent of all homicides.

***************************************************************************************

Så i stede for å få ett problem på grensen kan man vell like godt skaffe seg dette før man reiser, eller i alle fall før man kjører inn i Mellom Amerika. Regner med at de vet å ta seg godt betalt når du står der på grensen å ikke kommer videre, eller man ser politiet står noen hundre meter etter grenseovergangen å bare venter på å kunne gi deg en bot.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Div. oppdateringer før avreiseStikkord, , , , , , , ,