Kart for Amerika

Hva gjør man når man skal kjøre 30-40.000 km når det gjelder kart? Jeg drømmer og planlegger muligens mye når det gjelder denne turen, men jeg forsøker ikke å være for detaljert på de tingene man ikke trenger å være detaljert på.

For meg er det viktig at forsikringer, flytransport, papirer etc. er godt forberedt, men hvor man skal kjøre, hva man skal se, eller andre ting som man som turist bruker å planlegge i detalj hvis man skal på opplevelsestur velger jeg å ikke planlegge. Muligens dumt men jeg vil ikke binne meg opp og heller kjøre der veiene er fine, der folk man møte anbefaler at man bør besøke, eller bare kjøre på måfå.

Men jeg har bestemt at TAT ruta som en ett nettverk av grusveier som går fra kyst til kyst skal kjøres sammen med Terje. I følge den informasjonen jeg har fått skal det være ca 93% grusveier og 7% asfalt veier. Om dette stemmer får jeg svare på når turen er gjennomført. Denne ruta har jeg kontroll på i den grad man kan ha kontroll på en strekning på nesten 5000km. Tilsvarer strekningen Nordkapp – Madrid 🙂

Utover dette har jeg kjøpt 3 kart. Ett som dekker Nord Amerika (pluss Mellom Amerika), ett som dekker Mellom Amerika (pluss sydligste delen av USA og Mexico) og ett som dekker Syd Amerika. Det er ikke veikart, men det som de kaller for politiske kart. Det er tydeligvis ikke så mange som kjøper slike kart lenger så de var derfor gamle og ikke oppdatert de siste 30 årene, men jeg regner med at byene ikke har flyttet på seg alt for mye. I tillegg har jeg en GPS hvor kartet for Nord Amerika er bra, men som sikkert ikke fungerer så veldig bra i Syd Amerika (i følge størrelsen på fila.) I tillegg tar jeg med meg ett kompass, snakker med folk og evt. kjøper ett kart hvis jeg trenger det under veis.

Kart Nord Amerika - Mellom Amerika - Syd Amerika
Kart Nord Amerika – Mellom Amerika – Syd Amerika

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier UtstyrStikkord, Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..