Exped DownMat 7 PUMP DLX liggeunderlag

Den andre tur gaven jeg fikk til jul var en Exped DownMat 7 LW liggeunderlag. Jeg har sett på denne i lengre tid, men har ventet med å kjøpe den, så nå er det problemet løst 🙂

Exped DownMat 7 LW  Liggeunderlag
Exped DownMat 7 LW Liggeunderlag

Beskrivelse

Exped DownMat 7 LW (LongWide) er det nye navnet til Exped DownMat 7 PUMP DLX. Oppgradert versjon: Markedets beste underlag når det gjelder isolasjonsevne og komfort. Et skikkelig vinterunderlag for råkalde netter! Nå med innebygget pumpe.

  • Størrelse (cm): 197×65
  • Tykkelse (cm): 7
  • Størrelse pakket (cm): 27×14
  • Vekt (g): 1150
  • Kompresjonstrekk (g): 19
  • Vekt dun (g): 220
  • R-verdi: 5,9
  • Ekstrem temp: -24

 

Exped Downmat er vinner blant liggeunderlag når det gjelder isolasjon og komfort. Underlaget er gjennomtestet på en mengde ekspedisjoner. Underlaget består av en kombinasjon av impregnert dun og luft kammer. Luften gjør at dunen holder sin spenst og isoleringsevne også når du ligger på underlaget. Dunen er impregnert for å minimalisere faren ved at kondens i madrassen fryser setter seg på dunen og fryser. Yttertrekket er laminert for best mulig holdbarhet og det er lagt inn antiskli områder sånn at man ligger mest mulig stabilt. Madrassen inneholder en innebygget pumpe som brukes for å pumpe opp underlaget.

Fakta om underlag og kulde:
Et liggeunderlag absorberer minst 3 ganger så mye kulde gjennom kalde underlag som snø o.l. som gjennom kald luft. Dette gjør at du med et skikkelig liggeunderlag på vintertur som isolerer godt mot kulde fra snø, bakken ol. Ved bruk av et godt underlag med god isolasjon vil behovet for tunge voluminøse vinterposer med høy ekstrem kuldegrense være vesentlig mindre. Ser man også på at temperaturen i en snøhule ikke er noe særlig under 0c så gir det et sovepose behov som er minimalt. Ved bruk av telt gjelder andre verdier for hvor kald det blir i teltet, men prinsippet om kulde fra pakken/ snøen og varme i soveposen kan videreføres.

********************

Jeg pumpet den opp i dag for å teste den. Det tok ett par minutter men handlet først og fremst om teknikk. Brukermanualer er jo selvfølgelig unødvendig når man har Youtube 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..