Egersund – Bergen – Gol – Mogreina

Turen fra Egersund til Stavanger gikk via RV44 i stede for E39. Tidsmessig tar det omtrent samme tide men for folk som ikke er så glad i Europaveier er RV44 ett godt alternativ for denne strekningen. Videre fra Stavanger til Bergen gikk det langs de vanlige veiene og fredag ettermiddag gik turen videre til Gol via Hardangervidda. Det medførte at jeg fikk min første tur over den «nye» Hardangerbroen som ble åpnet 17 august 2013.

Broen er ca. 1 380 meter lang (med et hovedspenn på 1 310 meter), og er blant verdens 10 lengste hengebroer og den lengste i Norge. Hovedspennet er 30 meter lengre enn Golden Gate Bridge i San Francisco i USA,[1] og også mer enn halvannen gang så langt som det nest lengste hovedspennet i Norge, på Askøybrua. Brotårnene har en høyde på 202,5 meter, mens seilingshøyden er anslått til 55 meter. Det er det lengste brospennet i verden med bare to kjørefelt.

På Gol satt Jonny godt plassert på benken på utsiden av hytta.

Golsfjellet (1)
BMW F800GS på Gol

Vi skulle tilbringe de 2 neste dagene med å utforske grusveiene i Golsfjellet. Det var lavt skydekke så luften var kjølig, spesielt når man kom over 1000moh. Regntøyet ble satt på, men selv med lavt skydekke ble det 2 flotte dager.

Golsfjellet (3)
BMW F800GS på Golsfjellet

Å utsikten var det ikke noe å si noe på.

Golsfjellet (4)
Golsfjellet

Å er man ute i frisk luft må man selvfølgelig også få i seg noe varm mat 🙂

Golsfjellet (2)
På tide med litt mat 🙂

Siden Jonny var med ble det selvfølgelig også filmet litt.

 

Totalt sett ser kartet ut slik etter denne 9 dagers turen.

SørNorge
SørNorge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..