16 juni 2013 Avstikkere på gamle Hadelandsveien

Da ble det en liten tur på underkant av 10mil i dag også.

Kjørte fra Mogreina ved 15 tiden, og målet var å finne noen grusveier vest for Maura.  Og det gjorde vi også, men plutselig var vi oppe på Gamle Hadelandsveien og da gikk turen videre vestover på asfalt. Jeg husket en avstikker fra Hadelandsveien som vi kjørte sist sommer som brakte oss høyt opp i en åsside og her gikk turen i dag også.

Lysbilde1

Mens vi var her oppe kom det noen sauebønder i bil ……………………

Lysbilde2

…………… som var på leting etter ett sauekadaver. De hadde fått tips av en turgåer som hadde sett dette og de ville vell finne dette kadaveret for å se om det hadde hatt en naturlig død eller om det var ett rovdyr som hadde tatt knekken på det. I følge de 2 sauebøndene var flere kadaver de siste årene funnet, og de var ikke i tvil om at det var ulv som sto bak dette.  I går også snakket vi med en sauebonde oppe i Totenåsen som var ute å sjekket dyrene sine, men i Totenåsen var vist ikke ulv noe problem. Kongeørn og gaupe kunne ta noen lam, men ulv og bjørn var altså ikke noe problem. Så selv om ulv streifer over store områder ser det altså ut til at Hurdal området ikke har hatt besøk av ulven.

Men det er trist å se at selv her langt ute i «ødemarka» forsøples det. Og det verste er nok at det ikke er vanlig forsøpling men spor etter ulovlige aktiviteter. Sporene kunne tyde på at de muligens hadde tent bål for å få isolasjonen av kobberet og eller kvitte seg med andre bevis.

Lysbilde3

Foruten dette var det bare å nyte naturen …………………………

Lysbilde4

………… og ta noen bropasseringer i dag også som var litt tryggere enn gårdagens hehe

Lysbilde5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..