12 November dag 4 i Italia

Da var ett 2 dages opphold i Roma over, men før vi reiste videre ble det en guidet tur i Vatikanstaten som er verdens minste målt etter både areal og folketall. Men garasje har de plass til og her er garasjeporten til paven.

Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere men paven er enerådende.

Siden paven er enerådende fant en eller annen pave ut for noen hundre år siden at alle statuer med synleg lim måtte kasteres og ble erstattet av ett fikenblad. Dagens moderne kvinner brydde seg tydeligvis ikke om dette og gikk derfor på baksiden av skulpturene og tok bilder der.

I følge Wikipedia har Vatikanstaten på tross av størrelsen sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L’Osservatore Romano).

Omvisningen var verdt pengene og varte i nesten 2 1/2 time.

Etter dette besøket gikk turen retning Napoli og vi endte til slutt opp på Plaza i Sorrento. Så vi er fortsatt ved kysten, og temperaturen ligger på 22-24grader. Dette er utsikten 15 meter fra hotelltrappa og skal bli spennende og se i dagslys.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2012 Italia (uten mc)