12 November dag 4 i Italia

Da var ett 2 dages opphold i Roma over, men før vi reiste videre ble det en guidet tur i Vatikanstaten som er verdens minste målt etter både areal og folketall. Men garasje har de plass til og her er garasjeporten til paven.

Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere men paven er enerådende.

Siden paven er enerådende fant en eller annen pave ut for noen hundre år siden at alle statuer med synleg lim måtte kasteres og ble erstattet av ett fikenblad. Dagens moderne kvinner brydde seg tydeligvis ikke om dette og gikk derfor på baksiden av skulpturene og tok bilder der.

I følge Wikipedia har Vatikanstaten på tross av størrelsen sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L’Osservatore Romano).

Omvisningen var verdt pengene og varte i nesten 2 1/2 time.

Etter dette besøket gikk turen retning Napoli og vi endte til slutt opp på Plaza i Sorrento. Så vi er fortsatt ved kysten, og temperaturen ligger på 22-24grader. Dette er utsikten 15 meter fra hotelltrappa og skal bli spennende og se i dagslys.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..