2 September 2012

0930 søndag var vi klare igjen for en dagstur på grusveiene. Vi kjørte bort til Årnes og møtte Jonny på Statoil ‘en. Derfra gikk veien mot Mangen syd. Etter en stund på grusveiene i dette området kom vi ut på rv21 hvor det ble ett par mil på asfalt før vi svingte inn på sukkerveien mot Sverige. Herfra fikk vi også følge med Tom Arne. For min del følte jeg at de første milene på grus denne dagen gikk mye bedre enn dagen før. Når Tom Arne kom på sin Husqvarna (630?) ble det til at han som kjentmann og den desidert beste sjåføren av denne gjengen tok teten og vi andre forsøkte og følge på så godt vi kunne. Om vi mistet han av syne viste det seg at det ikke skulle bli vanskelig og vite hvilken vei han hadde valgt når man kom til ett veiskille. Der Tom Arne kjører vi det alltid være spor i veien som fortelle en stifinner hvilken retning han tok 🙂

Nei da, han var tålmodig og ventet på oss 🙂

Så etter at Tom Arne hade ventet en stund kom vi andre putrende etter. Yngve på sin Honda Varadero 1ooo, Jonny på min Suzuki XF650 Freewind og jeg på min BMW F650GS Dakar som jeg i dag trives bedre på enn dagen før.

Jeg må innrømme at med Tom Arne der foran ble det til at man forsøkte å henge på etter beste evne. Turen til Töcksfors ble derfor en tur hvor jeg utfordret meg selv litt, og strakk strikken lenger enn jeg gjorde dagen før. Det å akselerer opp til ???km/t på rullegrus på disse veiene er noe jeg ikke har gjort tidligere med denne sykkelen, og når man da også må klare og bremse i tide når en sving nærmer seg farlig kjapt får man helt klart en opplevelse som må oppleves 🙂  Følte at når denne dagen var over hadde jeg begynt og kjenne sykkelen og dens særegenheter bedre. Akselerasjon gikk greit, høyhastighet rett frem gikk greit, nedbremsing ble bedre utover dagen, men svingteknikken er fortsatt noe jeg ikke har funnet ut av. Det å tørre å legge inn sykkelen i full skrens i svinger er noe jeg må trene på. Ikke pga at det er ett mål i seg selv og klare dette, men rett og slett for og bli en dyktigere mc sjåfør.

En stor takk til alle tre for en kjempe koselig dag. Avsluttningsvis denne dagen ble det en liten tur i nærområdet sammen med en fra Hamar omrpdet om ville kjøpte Suzuki’en. Det virket som han var rimelig fornøyd med sykkelen så vi får se hva han finner ut når han har tenkt seg om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..