Dag 7 _ 26 Juni 2012

Siden det ble få mil dag 5 og 6, var deg på tide å ta litt igjen i dag hvis jeg skal rekke bryllupet. Planen var å stå tidlig opp slik at jeg like vell kunne velge småveier, men det begynte å gå galt allerede når jeg så ut vinduet. I løper av natten hadde det regnet og det kom fortsatt noen dråper. Men en time etterpå var veiene nesten tørre igjen å 0830 tiden satt jeg i sadlen.

Jeg liker jo å kjøre på landsbygda slik at man virkelig får se hvordan lokalbefolkningen lever, og på landsbygda havnet jeg også denne dagen.

På den Bulgarske landsbygda

Jeg hadde plottet inn x antall veier på gps’en og veistandarden var asfalterte veier av heller dårlig kvalitet.

Dårlige Bulgarske landeveier

Pga at det hadde regnet en del om natten hadde sand og småstein blitt med vannet ut i veibanen, så det gjaldt og ikke ha større fart enn at man kunne håndtere slike utfordringer også.

Dårlige Bulgarske landeveier etter regnvær

Det kunne også dukke opp fartdumpere midt i veien rett etter en sving 🙂

Bulgarske fartsdumper

Man kunne også plutselig komme til steder hvor det ikke lenger var asfalt, og helt klart ikke veier som var beregnet for en Warrior med 200 bakdekk og beltedrift.

Bulgarske grusveier

Til slutt var det bare og gi opp, og forsøke og finne veier av bedre kvalitet hvis jeg skulle få unna noen kilometer i løpet av dagen. Fant noen veier av litt bedre kvalitet som førte til hovedveien til Sofia.

Flotte Bulgarske landeveier

Veien til Sofia var omtrent som Norske fylkesveier + huller så dype noen steder at du garantert kom til å gå på trynet hvis man ikke fulgte med. Også her i Bulgaria er det en del hunder langs veiene.

Ulykker mellom dyr og bil skjer også i Bulgaria

Med ett dårlig kart, skilt som jeg ikke forsto og en gps som ville sende meg ut på de merkeligste steder ble det litt av en rundreise. Denne veien f.eks. var en nydelig rolig mc vei, men etter noen mil endte den opp i ingen ting, og det var bare og snu.

Typisk Bulgarsk landevei

Selv det å svinge av veien til Burgas for å legge retningen til Istanbull skulle ikke være lett. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å kjøre om Istanbull, men når dagen hadde utviklet seg slik den gjorde fant jeg ut at dette sikkert var lurt. Men, feil igjen. Noen hadde funnet ut at det å jobbe med broen over til Istanbull var sikkert lurt på denne tiden av året. Å med 2 filer stengt i hver rettning ble det ett skikkelig kaos. I utgangspunktet er det stoppe trafikk, å med slike utfordringer i tillegg ble det mange lange stopp. Selv om jeg forsøkte å stenge motoren innimellom var deg ikke nok til at den ble nedkjølt. I tillegg hadde bensinmåleren begynt å lyse så etter en times tid vrengte jeg ut av køen, lot motoren hvile i 45 minutter å fylte på bensin fra reservekannen.

Broen over fra Europeisk til Asiatisk Tyrkia, Istanbul

Totalt sett ble det 95 mil, å dvs at det er 63 mil igjen i morgen.

Ser ut til at turen ned blir på ca 5300km, men deg vet jeg eksakt i morgen kveld.

Hilsen Jarle Eek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..