Dag 5 _ 24 Juni 2012

Dagen i dag har desidert vært den beste så langt, men generelt sett tok jeg lite bilder av de stedene hvor folk helt klart ikke hadde det materialistisk slik vi er vant med i Norge. Å kjøre inn i landsbyer hvor ikke ett eneste hus ser ut til og ha innlagt strøm, eller man ikke tar seg rå til og bruke det, for så og fotografere dette er ikke slikt jeg ønsker og oppføre meg. Det får bli bilder jeg beholder i mitt hode.

Når jeg så fjellene i det fjerne fryktet jeg at værmeldingen skulle få rett.

Beautiful Romanian roads

Så nemlig på tv i går at det var meldt regn og torden. Men regnskuren hadde vært noen av stedene jeg kom til ett par timet før meg. Dvs. at veiene hadde fått tørket opp igjen og eneste ulempen var at det lå litt grus og jord noen plasser i veibanen. Ett sted hadde det sklidd ut noen steiner også som ikke jeg ville ha ønsket å treffe.

Mange fine stopp i fjellene. Dette var innkjørselen til en kirke som lå noen hundre meter vekk.

Romanian mountains

Hvorfor noen store ubebodde hus bare sto og forfalt skal være ubesvart.

Major Romanian uninhabited house

Hadde jeg fått 5kr for hvert lite sted jeg passerte hadde jeg hatt til bensinregningen, for i dag hadde jeg nemlig brukt for bensinpenger. Etter å ha fylt bensin viste det seg at de ikke tok kort, og jeg hadde ikke lokal valuta. Ikke kan jeg Romansk, og ikke kunne dama i kassen Engelsk. Men bilvaskemannen i sjappa ved siden av kunne litt Engelsk. Så ved hjelp av valuta kalkulatoren på min mobil, vaskemannen og litt Euro kom vi til slutt til enighet. Jeg hadde bare en 50€ seddel så dermed fikk jeg en haug med lokale penger tilbake som jeg betalte bensin for senere i dag.

Jeg burde muligens bedt vaskemannen om og vaske sykkelen min litt også 🙂

Insects on the front headlamp

Uttrykket: «finne nåla i høysåten» kom plutselig over meg når jeg så disse langs veien 🙂

Høysåte

Så flere små kullkraftverk som ikke så ut til og være i drift lenger, men de var muligens erstattet av de større som forsatt spyttet ut røyk fra skorsteinene.

Kullkraftverk i Romania

Det er maaange hunder i Romanias gater, men ikke alle får dø av alderdom dessverre. Skal spare sarte sjeler for detaljer.

Dead dogs on the road in Romania

Gps er kjekt og ha, men en skikkelig kartbok som jeg fikk av Anne og Ørnulf i fjor er selvfølgelig fast inventar i tank vesken.

Yamaha Warrior XV1700 in Romania

Stedet hvor dette bildet er tatt var i forbindelse med en demning. Når denne gjeteren kommer med sausflokken sin finner jeg ut at det er på tide og reise slik at jeg slipper å vente helt til det er klar bane igjen. Og det var vist i siste liten for rett bak meg kommer en vaktmann som ser ut til og være klar til og be meg fjerne meg fra området.

Romensk gjeter

Tenkte jeg skulle gi meg før det ble mørkt i dag og fant motell Topolog 4 mil før Pitesti. Her viste det seg at de heller ikke tok kort så da fikk de siste lokale sedlene jeg hadde pluss 1€. Alle ble atter en gang fornøyd. Rommet kan ikke måle seg med det jeg hadde i går, men jeg har tak over hodet, sykkelen godt plassert, dusj og en seng å ligge i. Stort mer enn det trenger ikke jeg.

Nå er det på tide og få seg en middag. Etter at den er fortært får jeg fortelle at jeg fortsatt ikke har lokal valuta. Enten kommer vi til en løsning eller så får jeg ta oppvasken.

Kjøredistansen ble 46 mil på nydelige, svingete, relativt velholdte veier.

En kommentar om “Dag 5 _ 24 Juni 2012”

  1. Skal av gårde Tirsdag morgen, jeg og min tilårs komne FJ 1200 skal til Kreta via Kroatia-Albania od Makedonia…var i Ukraina i fjor på temmelig dårlige veier, så det fikser jeg. Reiser med min bror vi skal innom italia får å sjekke ut noen siter ifra 2 verdenskrig før vi kusker mot Kroatia (er hekta på 2 verdenskrig)…på Kreta møter jeg kona og datter og er med dem i fjorten dager før jeg kusker hjemmover rundt 1 august…er vel hjemme rundt 6-7 august..skal innom Bastogne (Belgia,101 airborn site, Band of Brothers gr
    eie). og Amsterdam på vei hjemmover…vel ha en god tur videre….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..