Dag 19 _ 8 Juli 2012

Startet ca 0930. Det er jo søndag og da må man jo ta det litt med ro. Kjørte til Venezia som planlagt, ……………..

……………..men der sluttet jeg også å følge opprinnelig plan. Etter å ha sett 5% av Venezia sammen med 2.843.222 andre turister fant jeg ut at det var på tide å hive seg i sadlen og kjøre vekk fra denne galskapen. Venezia, MC ferie og meg er ikke en bra kombinasjon. Venezia er helt klart ett sted å besøke igjen, men da leier vi båt 🙂

Jeg regnet med at de turistene og Italienerne som ikke var i Venezia hadde sikkert reist til Rimini og San Marino som er verdens eldste Republikk.

Kjørte derfor vestover til Garda sjøen. GPS’en var stilt inn til ikke å kjøre de store veiene, så dette ble en fin rolig tur. Jeg fulgte skiltene til Trento og kjørte første ved siden av masse små kanaler hvor det sikkert satt tusner av Italienere og fisket. Mange med 4-5 stenger og bare 3 meter vekk satt neste Italiener under en parasoll å fisket.

Veinummeret mot Trento er SS47 og SS12. Disse veiene går gjennom flotte daler med fjell og skogkledde åser. Helt klart ett godt valg av kjørerute.

Det som er litt spesielt og som kan være verdt og jevne er art bensinfylling kan være en utfordring på søndager. Bensinstasjonene som vanligviss tar de fleste kort har stengt på søndagene, og dermed må man fylle på automatene. Å disse tar ikke hverken Visa eller Mastercard. Da er trikset og ha 5 eller 10€ sedler tilgjengelig. Det hadde selvfølgelig ikke jeg 🙂 Snakket litt med noen Italienere på MC som sto der å fylte og spurte om de kunne splitte en 50€ seddel, men det kunne de selvfølgelig ikke. Derimot fikk de ikke fylt for hele summen de hadde betalt for så dermed fikk jeg litt bensin også. Stoppet flere andre steder også langs veien, men fortsatt samme kortproblem uansett hvilken type stasjon det var. Til slutt stoppet jeg ett sted jeg trodde var betjent, pga at det var en del folk der. Det viste seg å være eieren og kona som passet døra som var blitt knust i forbindelse med ett innbrudd. Jeg gikk bort og snakket med de og forklarte problemet mitt, og det fikset de elegant. De hadde ji nøkkel til seddel automaten, så dermed ble min 50€ seddel splittet i seddler som kunne brukes.

Etter Tordo tror jeg veien het SS412. Det er i alle fall bare å følge skiltene til Riva del Garda. Jeg kom inn i den nordligste byen litt over klokken 16, og tok meg en lunch med utsikt utover sjøen.

Ved 17 tiden var jeg i sadlen igjen for å kjøre runden rundt sjøen. Dette var det også mange andre som gjorde, og dermed var tempoet varierende. Det var nok ikke alle som kom hjem like hel. Så flere ulykker med både biler, mc’er og kombinasjonen bil og MC.

Men det er helt klart masse og se langs Gardaajøen, så jeg kan forstå at det kan være vanskelig og holde fokus på kjøringen. Her finnes nemlig noe for en hver smak. Alle typer former, alle typer fasonger, alle typer farger, alle nasjonaliteter. Brede bakstusser, smale fronter, noen med plast innlegg, noen med glitter. De var på strendene, langs veikanten, på veien, og noen ble vasket og stelt. Vi snakker altså om mc’er for alle og enhver 🙂

Etter og ha kjørt rundt i 4 timer…………………………..

………………………………….la jeg inn Passo Stelvio på gsp’en, og begynte så vidt på den strekningen. I følge gps’en skal det være 200km igjen til jeg står det oppe som Natalie og jeg var i fjor.

Hvile andre steder jeg finner på å kjøre får jeg titte litt på i kveld. Får se formen litt ann også. Har blitt skikkelig forkjølet og ondt i halsen. Nyser og hoster. Man kan jo tenke seg hvordan det er når man plutselig må nyse og hjelmen er lukket. Klarer man da ikke og åpne i tide så………..

Det ble 426km i dag, og med en gjennomsnitt hastighet på 55 km/t ble det noen timer på sykkelen i dag også.

Hilsen Jarle Eek

En kommentar om “Dag 19 _ 8 Juli 2012”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..