Dag 16 _ 5 Juli 2012

Ferdig pakket og på sykkelen rett over kl 9. Formiddagen ble brukt på små svingete Greske veier helt ved sjøkanten.

Stoppet og kjøpte noe småtteri og tok frokosten i det fri med utsikt utover havet.

Kursen videre ble lagt mot Thessaloniki og så nordvest mot Florina. På veien snakket jeg bl.a. med ett par Grekere som var på vei mot Italia for og kjøre alpe passene i Italia, Sveits og Østerike.

I det jeg kjørte ut fra en rasteplass var det plutselig en liten rød bil oppe på siden av meg og tutet. Det var 2 ungdommer fra Norge som var på tur. De hadde t.o.m. malt det Norske flagget på bil taket. Vi forsøkte å kommuniserte litt med åpen hjelm og nedsveivet bilvindu men det var ikke så lett.

I Florine tok jeg ett ekstra stopp for å ta ut litt kontanter. Tok ut 500€ å spredde ut på strategiske steder i bagasje og klær. Litt fælt og tenke på at dette er lommepenger for noen dager, men for andre tilsvarer det en mnd. lønn.

Siden jeg skal steder jeg ikke har vært før, vet jeg jo heller ikke hvordan disse plassene håndterer kort på hoteller, bensin stasjoner og andre steder man trenger å stoppe. Derfor er det godt og ha litt lommepenger. Måtte spørre meg frem før jeg fant en minibank, kjørte gjennom en gågate og litt forskjellig, men er mann turist er det meste tilgitt  🙂

Hadde en liten matbit i en liten Gresk landsby før den Makedonske grensen.

Passerte grensen etter en liten plass som heter Niki. Passeringen gikk helt greit og klokken 1645 var jeg i Makedonia.

Planen var først å finne en overnatting i Bitola, men fant ikke noe sted jeg likte å som hadde en bra parkering for sykkelen. Kjørte derfor 75km til å fant en grei plass på utsiden av Ohrid.

Rommet var helt greit, rent, serverte øl før jeg hadde fått vært opp bagasjen og serverte middag helt frem til midnatt. Prisen var 20€.

Så langt har Makedonia overasket. Ja, det er nok forskjell på rik og fattig, og det virker som i alle fall småbyene har en del nedslitte bolig strøk, de kjører relativt aggressivt, tar tydelig viss gjerne en drink før de kjører videre, og veiene et av blandet kvalitet, men de har en flott natur. I alle fall her sør. Åser, svingete veier, skoger etc etc. I skyggen i åssidene er jeg sikker på at temperaturen var helt nede i 25 grader.

I morgen er planen å kjøre til Albania, så legge kursen gjennom Montenegro, videre mot Dubrovnik, og så mot Sarajevo i Bosnia. Morgendagen får vise hvor langt jeg kommer.

I dag ble det 489 rolige km.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2012 MC tur Norge-Tyrkia-NorgeLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..