Dag 15 _ 4 Juli 2012

Ved midnatt spaserte vi opp til flyplassen, og Nina fikk seg en vindu plass på turen hjem til Norge.

Jeg spaserte gjennom rundkjøringen ned til hotell «sjøhesten» igjen og fikk meg noen timer til med søvn.

0815 hadde jeg spist frokost, pakket sykkelen og var klar til å reise videre. Denne bilen syntes jeg var så kul at jeg måtte bare ta ett bilde av den 🙂

Fylte bensin i Burgas for de siste Bulgarske pengene jeg hadde og la turen mot Tyrkia igjen.

Klarte og bomme på en avkjørsel ut fra Burgas 2 ganger, men 3. gangen traff jeg. Ikke alltid like lett å treffe når avkjørselen er under en bro som egentlig ikke er med på gps kartet.

Tok igjen denne karen som red nedover en asfaltert vei. Så litt skummelt ut spør du meg. Virket litt som bambi på isen  🙂

Ved Zlatinista traff jeg 2 Russiske motorsykkler på en bensinstasjon som også var på vei til Hellas sammen med kjærestene sine.

Vei D535 førte meg til den Tyrkiske grensen og der var jeg klokken 11. Den Bulgarske tollen slapp meg kjapt i gjennom men som forventet tok det litt lengre tid på den Tyrkiske siden. Men denne gangen var det pga at de kom ut av toll boden for og besiktige sykkelen. Den måtte startes og stoppes flere ganger, masse tekniske spørsmål, og alt pga at de var MC interessert. Att køen hopet seg opp bak meg betydde ingen ting. Men til slutt fikk jeg starte opp for siste gang og kjøre videre.

1145 var jeg fremme i Edirne og kjørte over 2 flotte broer som brakte med mot den Greske grense overgangen.

Etter og ha fått nye stempler av det Tyrkiske tollvesnet, politiet atter en gang sjekket vognkortet, og soldatene med maskingevær var passert, kjørte man noen hundre meter i ingen manns land før man slapp elegant inn i Hellas. Tolleren fikk vist en viktig telefon, så etter 28 sekunder ble jeg bare viftet videre.

I Hellas ble det mange fine små veier.

Temperaturen var høy, så det er viktig og ta pauser, drikke, og finne litt skygge og slappe av.

Kjekt og kunne stå på disse små veiene og se ned på motorveien der nede i dalen.

Russerne som hadde kjørt forran meg i Tyrkia kom opp på siden av meg igjen etter ett par timer i Hellas. Så de en gang til etterpå, men snakket ikke mer med de.

Hadde meg en stopp på en Yamaha sjappe under veis og fant ut at jeg skulle stikke innom en matbutikk som lå rett ved siden av for å kjøpe meg noe å drikke. Spurte for sikkerhet skyld om de tok kort før jeg handlet og det bekreftet dama i kassen. Så når jeg kom til kassen med en nesten oppdrukket brus pluss litt andre ting og tok frem kortet for og betale ble det litt oppstandelse. For da viste det seg at de ikke tok kort like vell. Men den flasken jeg hadde begynt og drikke på fikk jeg i alle fall med meg. Det er mange som ikke snakker Engelsk her i Hellas også.

Når jeg begynte og nærme meg Alexandroupoli ville sykkelen ha bensin påfylling. Jeg hadde ikke fått tatt ut Euro enda og bensinstasjonene tok ikke kort. Omsider trillet jeg inn i Alexandroupoli med reserve lampen lysende, fikk tatt ut kontanter og fant meg en bensinstasjon (som selvfølgelig tok kort hehe). Ble sittende og prate litt med betjeningen. De var interessert i og høre hva f.eks. Norge hadde fått med seg om den Greske økonomiske krisen. Han ene jeg snakket med hadde jobbet som kameramann i 13år og hadde tjent 2000€ i mnd. og nå tjente han 600€ for og gå rundt på en bensin stasjon og fylle opp bilene som kom innom.

Litt over klokken 15 kjørte jeg videre og holdt meg en stund på flotte Greske småveier, men tok til slutt fatt på motorveien for og spise noen raske mil på tampen av dagen.

Rett før klokken 19 var jeg fremme i Kavala …………………………

…………….og booket meg inn på Galaxy hotell. Mot 10€ ekstra fikk jeg ett av rommene med balkong og sjø utsikt.

Totalt sett ble det 543km i dag på stort sett flotte veier, pluss litt kjedelige veier på tampen av dagen. Tempen har lagt på ca 35 så det er helt klart til og leve med.

Middagen ble inntatt på takrestauranten i 7 etg. på hotellet.

En kommentar om “Dag 15 _ 4 Juli 2012”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..