21 april 2012 MotorCycle USA

MotorCycleUSA har testet dreimoment på Yamaha RoadStar Warrior, Harley Street Rod, Kawasaki Mean Streak, Honda VTX 1800, og Victory Hammer. Yamaha bør vell ikke være misfornøyd med denne testen 🙂

Ser at warrior’en bare er oppført med 94,73 ft/lbs eller 128nm i denne testen, men i følge instruksjonsboken skal den være på vell 140nm. Ikke galt uansett for en gammel traver fra midten av forje tiår. Det er langt mellom sykklene med såpas dreimoment selv blant 2012 modellene. Litt artig også å se at HD Rod og Yamaha Warrior 2004 modellen med 200 bakdekk å mest sannsynlig tidenes største eksosanlegg var en trensetter for de sykklene som skulle komme senere. I dag er 200 – 240 bakdekk helt normalt, selv om muligens forsatt ingen har bygget større basoka (eksospotte) enn den de satte på Warrior’en.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Yamaha XV1700 Warrior SOLGTLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..