Dag 8

Ja da var dag 8 også over. Vi kjørte 41 mil med en snitt på 98km/t og en max fart på 138km/t.

Det begynte med at vi fikk sykkelen ut fra det låste hotell bakrommet den hadde stått på, pakket opp å reiste kl 0930.

Begynte dagen på noen småveier for å slippe å kjøre ned til Praha. Valgte heller å kjøte på noen småveier på østsiden av byen som førte oss gjennom Mlada Poleslav og Kutna Hora før vi kjørte ut på motorveien E50/65.

On the road again near Mlada Poleslav and Kutna Hora

Det ble ett stopp på en av disse små plassene og neste stopp ble langs motorveien rett før Brno. Her fikk vi i oss litt varm suppe siden temperaturen har falt til 15-18 grader. I over 100km/t på motorveien føles det faktisk ganske kaldt når man bare kjører i tynne klær under skinnklærne.

Det ble også 2 stopp til pga at vi nådde igjen ett regnvær som gikk i samme retning som oss. For å slippe å bli våte fant derfor ut at det var bedre å bare vente litt. Vi har jo tross alt ferie 🙂

Time to get dressed

Men etter å ha kledd oss litt ekstra ble været bra igjen å grenseovergangen ble passert kl 1600.

Border crossing near Bratislava

Rett etter Bratislava merket jeg at sykkelen ble litt myk i humpene å når jeg skiftet filer så når vi svingte inn på en bensinstason ser vi at det er lite luft i bakdekket. Det viste seg kjapt at det var punktert.

Flat rear tire Yamaha XV1700 Road Star Warrior

Redingsnummeret til Falck ble ringt. De var hjelpsomme men det skulle ta tid før de Slovakiske folkene kom. Etter 2 1/2 ringte Falck å kunne informere at det var skjedd en misfortåelse, men at vi når skulle få 1. prioritet.

På dette bildet har vi ventet i 2-3 timer å er fortsatt med godt mot.

Waiting for Rescue

Vi venter å vi venter. Klokken tikker, men skjer det noe?

Still waiting for rescue

Det kan det godt hende vi fikk 1. prioritet men først  6 timer etter vi hadde ringt dukket bil med henger opp. Å da begynte nye problemer. Sjaføren hadde ingen erfaring med å surre sykler med sidestøtte så han valgte å ringe en kollega.

Finally he’s here

Etter litt venting dukket 4 mann opp. Klokken 00.00 var sykken ferdig surret på hengeren, så gikk turen til en garasje hvor sykkelen skal stå til i morgenn (lørdag). Da skal de forsøke å få fatt i dekk å få montert det selv om det kunne bli ett problen siden det er lørdagsfri. Men nå er i alle fall klokken 0100 å vi har booket inn på hotellet. Så får vi sove med telefonen på å vente spent på at de ringer.

PS: Traff  t.o.m. noen nordmenn på bensinstasonen mens vi ventet. De var på vei for å overlevere en bil med hjelpeutstyr. De hadde hatt havari i Tyskland med sin bil å måtte skifte vannpumpe og bremser.

More Norwegians on the road

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..