Dag 7

Dagen begynte litt sent i dag. I løpet av natten hadde det vært regn og torden så vi reiste ikke før kl. 1030. Da var veiene tørre og det samme var klærne jeg hadde vasket på hotellrommet kvelden før. Vi var for sene til å levere klærne inn til vask på hotellet så derfor ble de vasket i vasken på rommet og tørket med hårføner. Filofosien er at er såpen god nok til å vaske hår og kroppen kan man saktens vaske klær med samme type såpe. Jeg hadde sett for med at det kunne bli regn i løpet av natten så sykkelen var blitt dekket til. Siden vi hadde god tid denne morgenen ble det også tid til å bruke låne pc’en som sto i resepsonsområdet.

Natalie checks Facebook 🙂

Turen begynte på vei 11/25 og hadde første stopp rett på utsiden av Wroclow. Her kom det noen få dråper med regn så derfor ble det et lite stopp for å kjøpe brød, og litt snop for å bli kvitt litt av de siste Polske pengene.

First stop this day just outside the Wroclow

Gps’en lurte oss litt på vei ut av byen å vi ble nødt til å stoppe litt iMietcow for å se på kartet å spise litt brød med syltetøyet som vi hadde med fra Norge. Videre gikk turen i retning av Walbrzych. .

Kjørte så litt på E40 før vi tok inn på vei 5. Lå ganske lenge på denne veien som bl.a. førte oss Osiek og Stanowice Dobromiek på veien mot grensen til Tsekkia. Det gledelige ved å se at Tsekkia nærmet seg var at man begynte å se åser og fjell. Noe som forteller oss at veiene vil nødvendigviss må bli bakkete og svingete.

Police in the mirror?

Men verden ville at det skulle ta litt tid før vi skulle nå grensen.

I utgangspunktet hadde vi en plan, men en god plan kan aldrig endres for ofte 🙂 Grenseovergangen vi hadde lagt inn var på ett tidspunkt bare 6.5km unna, men da vi kom til ett kryss hvor vi skulle svinge av, så vi ett Statoil skilt i det fjerne. Vi bestemte osd for å kjøre til denne Statoilen men når vi kom frem til skilte leste vi at det var 5km til stasjonen. 5km er jo ingen ting så vi dro videre. Endelig fremme på Statoilen var det egentlig en ganske kjedelig stasjon så det var bare å kjøre videre. Problemet var bare at vi kjørte videre i stede for å snu å kjøre de 5km tilbake. Pga dette tabben endte vi inn på masse småveier som førte til alt og ingen ting. Men det var koselig, og kom i snakk med lokalbefolkningen som selvfølgelig var pratesyke uten å kunne ett eneste ord Engelsk. Pga denne rundburen var vi bl.a. innom Kamenna, Kowary.. Jelenia Gora.. før vi endelig krysset grensen ved Jakuszyce på vei E65/10 som var en vei vi hadde kjørt på tidligere også.

The border crossing to the Czech Republic

De siste timene kunne vi se at hus standaren hadde endret seg på en del av husene kontra hva de hadde vært i de Baltiske landene.

Czech village

Rett før Turnov fant vi ett koselig hotell som heter Hotell Skala. Kjekke folk som snakker Engelsk, har god mat å serverer god kald øl til maten ……………

Eating dinner in the Czech village Turnov

………….. å som tilbøy oss å kjøre sykkelen inn i hotellbygget så den kunne stå innelåst. Kort tar de ikke så i morgen får vi kjøre til en minibank å ta ut litt penger før turen går i rettning Bratislava. (Det ble ikke nødvendig siden de tok Euro)

Selv om det ser ut til at folk generelt er litt fattigere i disse områdene, betyr ikke det at folk er kriminelle, men føles like vell godt å ha sykkelen innelåst så trenger man i alle fall ikke bekymre seg.

5 minutes from the village Turnov

Temperaturen i dag startet på 20 grader, steg til 25 i løpet av dagen men sank til 18 når vi var på det høyeste punktet etter grenseovergangen til Tsjekkia.

Distanen ble bare på 32 mil men slik går det når man kjører på veier som innbyr på lave hastigheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..