Dag 6

Våknet av att solen skinte kl 0730. Da var det å hoppe i dusjen, få seg en frokost å komme seg avgårde.

Natalie eating early breakfast in Piatnica (Lomza)

Kjørte fra Piatnica (Lomza) kl 0900. Vi hadde bestent oss for å holde oss unna veiene til Waszawa. Både pga at vi selv hadde erfart den tette trafikken og pga advarsler fra andre motorsykklister.

Så kvelden i forveien (noe som er rutine hver kveld) hadde vi sett gjennom kartet, blitt enig om en plan å lagt dette inn på gps’en. Utgangspunktet er enkelt. Røde veier på kartet er motorveier å disse forsøker vi å unngå. Gule veier er relativt kjekke veier med varierende trafikk, og hvite veier er små bondeveier som noen ganger går over til grus.

Quiet nice roads in Poland

Dagens etappe begynte på små hvite veier. Dette var en fryd å vi koste oss skikkelig. Hadde oss en stopp å fyldte bensin på en nydelig plass som skapte litt røre i hverdagen for damen som jobbet der. Vi hadde passet på å fylle opp bensintanken og åpne vannflaskene før vi gikk for å betale. Det viste seg at kortterminalen ikke fungerte å Euro i utgangspunktet ikke er så populært å betale med, men ho ville jo ha betaling for varene så vi ble enige om en sum til slutt 🙂

The backyard of a Polish petrol station

De hvite veiene hadde asfalt hele veien idag, å vi holdt en fart på rundt 65km/t. Etter hvert gikk turen ut på gule veier igjen, men pga at veiene ikke gikk i retning Warszawa var trafikken lav, ikke trailere og flotte veier. Vi hadde valgt å kjøre vest for Warszawa for å kjøre i retning den Tsjekkiske gransen ved Horni Male Upa som vi håper på å nå i morgen. Målet med å kjøre inn i Tsjekkia her er for å få med oss noen flotte fjellveier som vi har lest skal være bra.

I løpet av dagen kjørte vi stort sett på vei 60 og 581 gjennom Lomza, Ostrow Mazowiecka, Ciechanow, Plock, Lodz, oGrodzieka g mange andre små steder siden de i Polen har en tendens til å legge alle hovedveiene gjennom bysentrum alle plasser. Det ble fylt bensin og drukket vann på x antall bensin stasjoner, spist skive med syltetøy i parken på utsiden av en kirke i en liten landsby med små sinte hunder som ikke likte motorsykler,……………………

Natalie eats lunch in the park

snakket med x antall gamlinger som skulle vite masse om sykkelen men ikke kunne ett ord Engelsk, bestilte hamburgere hos noen som ikke hadde bankterminal eller tok Euro men som hadde sjafør som kjørte oss til en minibank, og til slutt middag med kjøtt og poteter. Generelt sett er det bare hotell personell som snakker Engelsk så det er ganske interesange dialoger i løpet av dagen 🙂

Endte til slutt opp på Hotel Komeda i Ostrow Wielkopolski.

Sykkelen begynner å preges av å ha vært på veien i noen kilometer. Selv om man stort sett har kjørt på tørr asfalt skulle man tro man hadde vært helt andre steder når man ser på sykkelen 🙂

Parked Yamaha XV1700 Road Star Warrior starts to get dirty

Dagsetappe ble 42 mil. Gjennomsnitt fart på 65. Toppfart 111km/km/t..

Temperaturen har lagt på 22-28 grader i hele dag. Her er vi ute å går en kveldstur.

Natalie and I walk at night

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..