Dag 5

Da var atter en dag over å vi har begynt på Polen.

Dagens etappe ble på 455km. Gj.snitt fart 78km/t. Max fart 138km/t.

Dro fra hotellet i rettning Panevezus og Vilnius kl. 10. De 14 milene ble unnagjort på Europa vei så turen tok ikke så lang tid. Det var antyding til regn i luften men vi gikk klar. Etter en tidlig lunch i Vilnius gikk turen videre vekk fra E-veiene.

Early lunch in Vilnius
Natalie has early lunch in Vilnius

Neste stopp ble i Alytus hvor det ble drukket litt mere vann, tittet litt på kart og stoppet litt i en butikk for å handle noe småtteri. Siden vi tross alt ikke kjører noen GS forsøker vi og holde oss på små asfalterte veier, men noen ganger forsvinner plutselig asfalten 🙂

Gravel roads in Lithuania

Siste stykket i Lithuania ble kjørt på vei 62. Generelt har veiene vært relative bra i de 3 Baltic’e landene. Det har også vært en overaskende flott kjørekultur. Det er mulig at det hjelper å kjøre med Norsk flagg på sykkelen for det har ikke vært en eneste tendens til tuting eller banning selv om jeg ved ett par tilfeller har vært nødt til å skifte tilbake til filen jeg nettopp hadde lagt i.

MEN så kom vi tol Polen å her forandret det seg. Det ble litt mer svinger, veiene litt mer kuperte og bilistene har en tendens til å kjøre forbi alt og alle uansett hva som kommer imot. Eneste sjangs til å overleve i trafikken her er å kjøre slik lokalbefolkningen gjør. Falt seg egentlig ganske naturlig for meg 🙂

Første stopp i Polen ble Austow hvor vi måtte fylle opp tanken og diskuterte hvor mye lenger vi skulle kjøre før vi skulle ta kvelden.

Pit stop in Austow, Poland

Det endte med at vi kjørte til kirkegården i Grajewo hvor vi tok oss en skive med syltetøy, fant ett hotell på gps’en som heter Baranowski å som ligger i byen Piatnica. Nå er det fest på rommet med PepsiMax og ships 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..