Dag 14

Dagen i dag skulle bli en rolig dag. Planen var å kjøre fra Andermatt retning flyplassen i Zurich å samtidig få med oss noen fjellpass. At disse passene skulle by på så flotte mc veier ble en positiv overaskelse. Før avreise ble det tatt noen telefoner til Yamaha Sveits som ikke hadde noe problemer med å skaffe ny clutch wire. Det var bare å stikke innom så skulle de fikse dette å selvfølgelig også montere den. Siden de ………idiotene i Bratislava ikke hadde montert nytt dekk selv om de hadde lovet det, å det også skulle være unskyldningen for at det tok så lang tid ble det også til at dette skulle skiftes i dag. At dekket ikke var skiftet i Bratislava kunne jeg jo ikke skrive tidligere for da hadde jo Nina bekymret seg for hvordan dette skulle gå 🙂 Dette er faktisk første gangen jeg har skiftet dekk pga at gummien ble utslitt på sidene før midten av dekket.

I fra Andermatt til Sursee som Yamaha kontoret lå er det vell 20 mil å jeg kan love at det ble skiftet gir ganske skjeldent på denne turen for å spare mest mulig på siste rest av clutch wiren. Men det ga ikke kjøreopplevelsen av Furka passet, Grimsel passet og Systen passet noe mindre. Spesielt de 2 første passene var kjempe fine, selv om temperaturen krøp ned i under 10 grader når man kom opp i 2500 meters høyde. I det siste passet begynte det å regne litt så da ble det en pause på en liten kafe langs veien.

On the road again. This time direction Sursee

Etter passene gikk turen i rettning Sursee. Vi fikk regn igjen å vi stoppet å tok på regntøy. Innen vi var ferdig påkledd var regnværet gitt seg igjen. Vi var fremme hos Yamaha i Sursee klokken 1345. Her stilte Adreas som jeg hadde snakket med på telefonen opp i butikken å ytet max service. Han sørget også for at verkstedet fikk beskjed om å prioritere disse nordmennene som var på langtur. På vei inn i Alpene var bakdekket bare slitt på midten, men i dag hadde faktisk strien begynt å bli synelig på venstre side av dekket så det var på høy tid å skifte. En stor takk til Erik som hadde surfet på nettet kvelden før å skaffet oss telefon nummer og adressen. Du kan få fast jobb som backoffice når Natalie og jeg er på reiser 🙂

Etter verkstedoppholdet gikk turen til Zurich. Vi hadde bestemt oss for å stikke innom flyplassen i dag for å finne riktig terminal etc slik at Natalie skulle slippe å bruke tid på å lete seg frem til dette fredag morgen. Flyplassen er litt større en Flesland så dette var fornuftig bruk av tid siden vi like vell ikke hadde andre planer enn å kjøpe en bagg til kjøreutstyret,  å få seg ett hotell som flybussen stoppet på. Vi endte derfor på å bo på NH hotell. Samme hotell som crew’et på en del av flyselskapene bruker så det ut til.

Å i morgen reiser altså Natalie hjem. Erik liker sikkert det, men jeg vil savne reisefølget mitt. Det har vært VELDIG koselig. I følge loggen har Natalie fått med seg 10 land på turen hvor 8 land var land ho ikke hadde vært i før. I tillegg ble det 12 1/2 Alpe pass. Det må vell være bra på 2 uker 🙂

Totalt ble det 30 mil i dag med en gjennomsnittfart på 63 km/t og max fart på 123 km/t.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..