Dag 12

Dagen begynte med frokost før sykkelen ble sadlet opp å klar til avreise klokken 09. Første destinason for dagen var Zell Am See som er start punktet på Grossglockner passet.

Near Zell Am See

Turen opp er nydelig både når det gjelder fantastisk naturopplevelse og nydelige mc veier. Måtte ha flere stopp under veis for å ta bilder, og å bli tatt bilde av.

Natalie and I Near Zell Am See
Me riding my Yamaha XV1700 Road Star Warrior

På øverste platå på dette passet som du når ved å ta av fra hovedveien å kjøre opp de siste hundre metrene kommer du opp på ca 2570 meter.

2570 meters above the sea level

Her ser man nesten hjem til Norge å den sterke vinden gir deg midtskill om du vil eller ikke. Også nedturn gir flotte kjøreopplevelser å flotte ting å se på.

Helskinnet nede i Iselsberg gikk turen nordover igjen ved Lienz å kjørte opp til Matreil In Osttirol hvor vi hadde spisepause før turen gikk videre nordover å svingte vestover retning Krimml og Gerslos passet.

Mellom Krimml og Insbruck ble turens første MacDonald’s hamburger kjøpt 🙂

Med mat i magen var vi klar for Brennerpasset som er passet som skulle bringe oss til Italia. Vi passerte grensen kl 1615 å heller ikke denne gangen er det nødvendig å stoppe. Så langt har vi ikke vist frem passene andre steder enn på hotellene.

I enden Brennerpasset kjørte vi gjennom Sterzing som er i begynnelsen av Giovo passet. Til slutt endte vi opp i Meran og hotell Des Alpes.

Hotel Des Alpes in Meran

Været i dag har også vært helt strålende å temperaturen på alt fra 15-25 grader avhengig av hvilken høyde vi har vært på. Men i det øyeblikket vi skulle ta bagasjen av sykkelen begynte det ett lett regnvær som fortsatt gir fra seg litt nedbør. Men så lenge det har gitt seg til i morgen skal ikke vi klage.

Kjøredistanse i dag ble 45 mil. Gjennomsnitt fart 74km/t å max fart 129 km/t.

Generelt lå snittet på rundt 60 km/t i begynnelsen av dagen, men pga at Brenner passet egentlig er en motorvei i flotte natur omgivelser var det mulighet til å øke farten litt å få unna noen mil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..