Dag 13 av Route66 turen Søndag 10. Juni 2007 MC tur til Winslow, Petrified Forest og Grand Canyon

Søndag 10. Juni er planen å kjøre retning Grand Canyon. Men dagen skal også brukes til å besøke flere andre kjente steder. Første stopp vet jeg ikke om er så alminnelig kjent, men det er jo ikke hver dag man kan oppleve ett skikkelig meteoritt krater, så når anledningen byr seg må vi jo selvfølgelig betale noen $ for og se ett stort hull i bakken 🙂

meteorite crater
meteorite crater

Det er tydelig at turismen og ønsket om og fortelle litt om USA sin historie (som ikke er så gammel) er viktig og fortelle til de som passerer. Så en del personer har lagt ned mye arbeid i veggmalerier og andre måter og formidle historien på.

Wall paintings
Wall paintings

For alle som har sett filmen «Cars», regner jeg med dere kjenner igjen tipien i bakgrunn. Det var x antall slike tipier plassert rundt bensinstasjonen og alle var utstyrt med kjøkken, seng etc etc slik at her var det fult mulig og overnatte. Men for oss var det for tidlig på dagen så turen går videre.

tipi
tipi

Turen går videre i fin marsjfart på ca 75miles (120km/t). På disse flotte veiene og med en vindskjerm til å ta av for vinden, cruise control til og ta seg av hastigheten er det bare og lene seg tilbake å nyte turen.

cruising speed of about 75miles
cruising speed of about 75miles

Som alle andre turister som stopper i Winslow må man jo bare henge rundt «Standing on the corner» og lytte til musikken som helt tilfeldig har samme tekst 🙂

Standing on the corner in Winslow Arizona
Standing on the corner in Winslow Arizona

Og der det er muligheter for at en turist kan stoppe noen minutter, er selvfølgelig noen med forretningssans sett sjansen til og åpne en butikk med suvenirer. Jeg kan love deg det att damen som jobbet i denne butikken hvor sangen «Take it Easy» med Eagles mest sannsynlig ikke spilte denne sangen når ho kom hjem etter endt arbeidsdag. På vei ut av Winslow forsvant holderen til GPS’en i asfalten. Heldigvis var ikke GPS’en montert på det øyeblikket, men i ettertid måtte jeg holde GPS’en i hånden når jeg navigerte gjennom byer, ørkener, på leting etter ett hotell eller hva det nå måtte være.

Standing on the corner in Winslow Arizona
Standing on the corner in Winslow Arizona

Neste stopp som var planlagt var Petrified Forest. For Torger som jobber med trær hver eneste dag var dette selvfølgelig ett høydepunkt. Hva som er årsaken til at dette fenomenet har oppstått kan dere jo lese på http://www.nps.gov/pefo/index.htm

Petrified Forest National Park
Petrified Forest National Park

Men landskap var vært turen ut i dette varme været 🙂

Great tits :-)
Great tits 🙂

Selv om vi satte sikkerheten høyt under hele turen, var det dager hvor det var så varmt at det var farligere å kjøre med skinnklær og hjelm enn å kjøre uten. Faren for heteslag var til stede, og mann måtte hele tiden passe på å få i seg nok veske. Her er det Yngve som lufter seg litt.

Greate riding in Arizona
Greate riding in Arizona

Endelig er vi fremme på stedet hvor trær for 225 millioner år siden ble forstenet 🙂

Petrified Forest National Park
Petrified Forest National Park

Så tar vi av veien som går øst-vest, og legger ut på veiene opp til Grand Canyon. Vi mister Torger ett øyeblikk men i det Yngve og jeg stopper på en bensinstasjon dukker Torger også opp.

On the way to Grand Canyon
On the way to Grand Canyon

I det vi kjører inn i parken får vi beskjed om at alle hoteller inne i parkområdet er full booket og det blir litt diskusjoner om hva vi skal gjøre. Men det ender opp med at vi like vell kjører videre og så får vi ta det derfra. Heldigvis fikk vi oss ett flott rom for 2 netter. Men før vi kom oss så lang endte jeg opp med og få blålys etter meg. Inne i parkområdet er det lave fartsgrenser og med nysgjerrige turister som skal se på alt mulig klarte ikke jeg og holde igjen. Dro forbi 3-4 biler, og oppdager plutselig att alle sammen kjørte sagt pga en bil helt fremst med saftblandere på taket. Han ga tydelige tegn at han ville jeg skule kjøre forbi, og når jeg gjorde det var det på med lysene for å stoppe meg. I utgangspunktet ikke noen særlig hyggelig fyr (slik du ser US politiet på tv), men når han forsto at han bare hadde stoppet en turist fra Norge fikk jeg endelig lov til og reise videre med beskjed om å kjøre rolig. Ferdig innbooket på hotell rommet er det ut å få seg noe mat og en smak på det lokale øll’et.

A cold beer at the Grand Canyon
A cold beer at the Grand Canyon

Stater: Arizona

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..