Organisert mc tur Bergen – Narvik – Bergen

I samarbeid med Unik Travel planlegger vi nå å arrangere en mc tur fra Bergen til Narvik langs kysten oppover for så å kjøre innlandet sydover igjen. En 10 dagers tur som er publisert på Unik Travel og i Bergens Tidene.  Om få dager kommer annonsen også på trykk.

Håper så mange som mulig melder seg på slik at vi kan arrangere 2 turer.

20200627_163020

Teksten under er kopi av det som står på  Unik Travel og Bergens Tidene sine sider.

Verdens vakreste MC-tur?

Bergen – Narvik – Bergen

28. august – 6. september eller 11. – 20. september 2020

Bli med reiseleder Jarle Eek på 3770 km med fantastiske opplevelser!Mange snakker om det, men ikke alle gjør det. Ingen kan gjøre det for deg, så benytt sjansen nå til å bli med på denne unike turen langes Norges kyst fra Bergen til Narvik.Målet med turen er ikke lange ettermiddager på stranden eller ved poolen, men derimot lange dager på sykkelen langs de norske veiene. Dagsetappene ligger i snitt på 377 km per dag, med mange flotte stopp og fergestrekninger underveis. Alle dager har avreise kl 08.00 og vi regner med å være fremme på ettermiddagen eller tidlig kveld.Sørg for at sykkelen har fått service. Olje, oljefilter, luftfilter bør være relativt nytt og dekkene må ha godt med mønster. Selv om vi satser på god sommertemperatur, bør vi sørge for at regntøy, tørre hansker og superundertøy ligger pakket øverst i bagasjen slik at dette er lett tilgjengelig.Jarle Eek er en erfaren reiseleder på motorsykkel og har kjørt opp løypen i forkant.

/globalassets/europa/norge/sau-i-veien-1200px.jpg

Distanse ca 451 km
Turen går utover i Nordhordland og første fergeturen på denne reisen som bringer oss til Duesund. Senere skal vi ta fergen fra Ytre Oppedal til Lavik og vi skal forsette å holde oss på småveiene i steden for kjedelige europaveier når det er mulig. Før vi er fremme i Geiranger er planen å kjøre opp til Dalsnibba for å nyte utsikten, hvis tiden strekker til. Vi legger opp til en felles middag for å bli kjent. Håper alle kan forberede seg litt og bruke 2-3 minutter til å fortelle litt om seg selv om tema som er relatert til turen. F.eks. hvilken type sykkel man kjører, hvor mye og lenge man har kjørt etc.
Denne presentasjonen har en 2-delt agenda. For det første for at vi alle skal bli kjent med hverandre, men også for at turleder skal skape seg ett bilde av kjøreerfaringen til deltagerne. Basert på denne kunnskapen vil rekkefølgen i kortesjen bli laget som forhåpentligvis blir den rekkefølgen vi skal holde på resten av turen.

/globalassets/europa/norge/trollstigen-1200px.jpg

Distanse ca 440 km
Første stopp blir utkikkspunktet i Ørnesvingene før vi fortsetter i retning Gudbrandsjuvet og selvfølgelig Trollstigen. Atlanterhavsveien er selvfølgelig en del av distansen i dag, i tillegg til 3 ferger og mange småveier før vi til slutt ender opp i trøndernes hovedstad.

/globalassets/europa/norge/trondheim-1200px.jpg

Distanse 388 km
Dagen i dag starter med en transportetappe på E6 til Steinkjer hvor vi tar av og finner FV17 eller kystriksveien som bli vår følgesvenn de neste dagene. Etter «bare» 2 fergeturer avslutter vi dagen i sjarmerende Brønnøysund. Også kalt «Kystbyen midt i Norge» og muligens mest kjent for landemerket Torghatten.

/globalassets/europa/norge/torghatten-bronnoysund-1200px.jpg

Distanse 443 km
Allerede etter 15 km er vi klar for dagens første av totalt 5 fergeturer denne dagen. Vi skal blant annet til Tjøtta som var ett maktsentrum her på kysten under vikingtiden, Videre går turen gjennom Levang, Nesna, Kilboghavn, Jektvik, Kjellingsundet og mange andre steder før vi kjører over Saltstraumbua og inn i Bodø.

/globalassets/europa/norge/henningsvear-brygge.jpg

Distanse 130 km
Dagen i dag blir en rolig dag. Bare 13 mil i sadlen, men derimot skal vi ha en relativt lang fergetur ut til Moskenes. Vel fremme i Henningsvær er det opp til dere hva dere vil gjøre. Kjøre litt på egen hånd, eller forsøke fiskelykken.

/globalassets/europa/norge/nusfjord2-norge-1200px.jpg

Distanse 337 km
Her i Lofoten ligger fiskeværene på rekke og rad og vi skal holde oss på Kong Olav Vs vei, eller E10 som veien heter i dag. Dagens distansen inneholder bare 1 ferge, men mange bruer og tunneler. Hvis Lofoten viser seg fra sin beste side er det bare å ha kameraet klart.

/globalassets/europa/norge/narvik1200px.jpg

Distanse 435 km
Etter å ha nådd turens nordligste punkt, begynner nå turen sydover. Vi kommer til å holde oss på E6, men selv om det er en europavei tror jeg vi skal få en flott dag. Veiene bukter seg gjennom terrenget med naturperler på rekke og rad. I tillegg skal vi over Saltfjellet og vi skal passere Polarsirkelen før vi til slutt ender opp i Mo i Rana som er den 4. største byen i Nord Norge.

/globalassets/europa/norge/trondheim-nidaros-2te.jpg

Distanse 507 km
Etter 1 uke på veien begynner vi å ble godt samkjørte og er nå klar for turens lengste dagsetappe på 507 km. Mye av dagen i dag også blir kjørt på E6, men med noen avstikkere på mer landlige veier. Vi kommer blant annet til å passere Stiklestad i løpet av dagen, så vi får sjekke klokka og været når vi nærmer oss.

/globalassets/europa/norge/ovre-ardal-jotunheimen-1200px.jpg

Distanse 379 km
Vi begynner dagen på E6, men svinger av ett stykke syd for Dombås og kjører i retning Vågåmo. Videre går turen på FV 55 eller Tindevegen som mange muligens har hørt om. En fantastisk tur med flotte mc-veier og fin natur. Dagens overnatting vil bli den siste kvelden vi har sammen og nå er det på tide å feire avslutningen på en lang og opplevelsesrik tur som forhåpentligvis har skapt vennskap for livet.

/globalassets/europa/norge/bergen-1200px.jpg

Distanse 270 km
Dagsetappen er kort, og noen begynner muligens å bli slitne så vi sover litt lengre i dag og satser på avreise kl 10.00. Vi tar turen over Aurlandsfjellet, Hamlagrø og litt andre småveier for å gjøre dagen litt ekstra interessant, før vi omsider kommer frem til Bergen hvor vi etter 10 dager tar en foreløpig avskjed. Jeg sier foreløpig avskjed, for jeg er ganske sikker på at de fleste av oss vil sees igjen ved en senere anledning.

Turinformasjon

Turpris: kr 12 900,- per person i delt dbl rom

En bakpå som deler rom med deg? Pris kr 6900,-

Prisen inkluderer:
9 overnattinger i delt dbl rom på bra hoteller

9 frokoster

2 middager (dag 1 og dag 9)

Reiseleder Jarle Eek som har kjørt opp løypen i forkant

Tillegg:
Enkeltrom kr 3500,-
Ferjebilletter

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til turprogram, eventuelle trykkfeil og antall deltakere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..