Phnom Penh, Khmer Rouge Killing Fields

Jeg er vant med å tenke på krig som en historisk hendelse, eller i alle fall noe som skjer langt borte. Når man er i Kambodsja og man vet at 1.386.734 ble regelrett henretter og at totalt over 2 millioner mennesker døde hvis man også inkluderer de som døde av sult og sykdom, kommer historien mye mer innpå deg.

For å hedre de som lå begravd i massegravene hadde de systematisk gått gjennom alle likfunn. Kjønn og alder ble bestemt, og hvordan personen var blitt drept ble notert ned for ettertiden.

På landsbasis er 20.000 massegraver funnet.

Det som gjorde sterkest inntrykk på meg var muligens historien om dette treet. Rett til venstre for treet var det en massegrav for kvinner og barn. En kule kostet penger så for å spare penger tok man tak i barnet, og slo barnet mot treet til barnet døde.

Og alt dette skjedde pga en idiot som hadde bestemt seg for at hvis han bare kunne tvinge landet tilbake til år 0, innføre de gamle bonde tradisjonene igjen ville alt bli bra. At man måtte drepe ett par millioner mennesker i prosessen…………. hva pokker kan man si.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Backpack Thailand, Cambodia og Vietnam