Cu Chi tunnelene

Ny dag og nye opplevelser. Målet for dagen er å lære litt om tunnelsystemet Vietnameserne brukte under krigen mot Amerikanerne men som ble påbegynt allerede på 40 tallet når de skulle frigjøre seg fra Fransknennene. Det vil si at det er bare å sette på vekkeklokken, spise frokost og være klar til bussen dukker opp rett etter kl 0800 for å hente deg.

Fordelen med å bli hentet og kjørt rundt i distriktet til du omsider er fremme er at man også får mulighet til å se andre ting langs veien.

Vi gjorde ett stopp på veien hvor vi kunne kjøpe litt suvenir laget av funksjonshemmede. Av respekt for de som jobber der tok jeg ikke bilder og de ønsket ikke at produktene skulle avbildes. Men jeg kan med hånden på hjerte si at tingene de solgte her er de flotteste tingene jeg har sett på hele turen.

Vell fremme begynte omvisningen med å vise frem x antall våpen. Man fikk også senere på dagen mulighet til å teste disse våpnene mot litt betaling selvfølgelig.

Det ble også ett kurs i de lokale soldatenes uniformer.

Nede i en bunker kunne vi se ut skytterskåret. Med 8 slike skytterskår ville det være en nesten umulig oppgave å få disse gutta til å gi opp.

Og når de i tillegg hadde km vis med tunneler som var bygd opp på ett finurlig vis kan man forstå hvorfor denne krigen endte slik den gjorde. Tunneler som aldri gikk mer en 20 i en retning før den så skiftet retning, tunneler i flere høyder avhengig av hva de skulle brukes til.

Meningen med livet er ikke altid en rett strek fra a til b.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..