Mirage 2 Fairing fra Britannia Composites

Da er vindskjerm fra Britannia Composites bestilt. De har forskjellige vindskjermer men jeg gikk for Mirage 2 Fairing som passer på BMW F650GS, 700GS og 800GS. I tillegg til selve vindskjermen som er justerbar flyttes også instrumentpanelet opp og monteres i «cockpit’n» som er en del av vindskjerm-kittet. Sist gang jeg hadde en  Mirage 2 Fairing monterte jeg også GPS’n over instrumentpanelet i stede for å ha det montert på styret. Det gir enkel oversikt over instrumenter og GPS uten å være nødt til å flytte blikket så mye vekk fra trafikken.

BMW F800GS Trophy Mirage 2 Fairing Cockpit Dashboard

At vindskjermen kan justeres også er også en stor fordel. Kjører man i vanlige hastigheter på asfalterte veier kan man kjøre vindskjermen opp til høyeste posisjon for å fjerne maksimalt med vind og skal man kjøre på dårlige grusveier med mye risting kan man senke vindskjermen til nederste posisjon for å redusere vibrasjoner i vindskjermen pga ristingen som underlaget medfører.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

Vindskjermen jeg har nå tror jeg er en Adventure skjerm til F800GS 2012 modellen men jeg synes denne vindskjermen gir så liten vindbeskyttelse at den er fullstendig ubrukelig. Mulig den fungerer bedre for en person med kortere overkropp eller for en person som synes det er ok med litt vind i kroppen men for min del blir den nok lagt ut på Finn.no for å forsøke å selge den.

 

Jeg kjøpte min første Mirage 2 Fairing i 2014 og brukte den bl.a. på hele Pan American Highway turen men når jeg solgte sykkelen en lite periode krasjet denne personen i Chile og da ble vindskjermen knust.

Vindskjerm er for meg en meget viktig del av sykkelen, og feil vindskjerm ødelegger for meg hele kjøreopplevelsen. Jeg blir sittende og irritere meg over den ubehagelige vinden og spesielt irriterende og ubehagelig blir det selvfølgelig når temperaturen er lav men det er også behagelig å kunne justere skjermen når temperaturene er 30-40 varmegrader.

 

 

Huaraz – Paramonga, Peru
Huaraz – Paramonga, Peru

 

Det er mulig de produserer vindskjermer til alle typer sykler men jeg fant i alle fall ut at de produserte vindskjermer til følgende sykler:

Britannia Composites windscreen KTM 690
Britannia Composites windscreen KTM 350/500 EXC
Britannia Composites windscreen KTM 950 SE
Britannia Composites windscreen BMW 650 X-Challenge / X-Country
Britannia Composites windscreen BMW F650GS/F700GS/F800GS
Britannia Composites windscreen Suzuki DRZ 400 S/SM
Britannia Composites windscreen Suzuki DR 650
Britannia Composites windscreen Yamaha WR 250 RR
Britannia Composites windscreen Honda XR650L/R
Britannia Composites windscreen Honda CRF250L
Britannia Composites windscreen Honda CRF450L
Britannia Composites windscreen Husqvarna TE 610 / TE 630
Britannia Composites windscreen Husqvarna 701
Britannia Composites windscreen Kawasaki KLR 650
Britannia Composites windscreen Husqvarna 501
Britannia Composites windscreen KTM 950 & 990 Adventure

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..