Coast to Coast og 2018 sesongen er over :-(

Da er denne turen over også. Det ble ca 30.000 km på veiene i USA denne sommeren og hvis jeg ikke tar helt feil var jeg innom 19 eller 20 delstater.

USA reiser 2018

Coast to Coast turen var på ca 6.000 km og gikk fra Los Angeles til Daytona. En fantastisk reise, men muligens først og fremst en bucket list tur. Med det mener jeg en reise det «står respekt av». Nemlig at man har krysset hele det Amerikanske kontinentet. Det finnes andre turer som viser den Amerikanske kulturen bedre, det finnes turer som viser mer spektakulær natur, men som en bucket list tur tror jeg Cost to Coast turen står høyt hos mange.

Når det er sagt har også Coast to Coast mye å by på. Muren mot Mexico og strekninger med ørken pluss alt annet som finnes å se på i California, Arizona, New Mexico, og Texas før man nærmer seg Louisiana.

New Orleans er selvfølgelig ett høydepunkt med French Quarter, elvebåter og alt annet byen har å by på.

 

Skulle det bli lange dager (eller netter) får man ta seg en Cowboy strekk 🙂 

 

Og etter lange strekninger i tørre omgivelser er det godt å komme til de frodige statene som har så mye å by på. En båttur innover i sumpene f.eks er å anbefale. Jeg har gjort det flere ganger og det er like kjekt hver gang.

 

Og så er det litt spesielt å se hvordan husene i dette området er bygget på påler, noe vi hjemme i Norge ikke er så vant med.

Når man i tillegg er så heldig å få med seg litt av Biketoberfest i Daytona er det ekstra kjekt å vite at man faktisk har krysset hele det Amerikanske kontinentet.

 

Men det som muligens gjorde mest inntrykk på denne turen var all ødeleggelsen etter hurricane Michael.

En katastrofe for de som ble rammet. Enorme ødeleggelser på private og offentlige bygninger. Og tusen på tusen av trær som knakk som fyrstikker. Hjemme er vi vent med at trær faller over ende, men her knakk de tvers av midt oppe på stammen. Og man kunne se langs veien hvordan samtlige trær som hadde knekt lå med den knekte enden mot syd. Så kom man til områder hvor trærne på venstre side av veien lå mot syd mens på høyre side av veien lå mot nord. Og enda ett stykke videre østover lå alle trærne med de knekte toppene mot nord.

Det var med klump i halsen man kjørte gjennom disse områdene og bildene av dette området lagrer jeg bare i hodet.

Etter en ekstra uke i Florida med bl.a. en ekstra tur til Daytona er nå turen kommet til å legge kursen hjem til Norge. Skal bli godt å slappe av, fiske litt, være litt sosial og lade batteriene til neste sesong.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..