Ikke pakk dette i kofferten

De fleste gjør sikkert ikke denne feilen men…………

Når jeg reiser fra Norge til en eller annen destinasjon bruker jeg alltid å ha de viktigste tingene i kofferten jeg har med meg inn på flyet. Selv om resten av bagasjen skulle bli forsinket har jeg da i alle fall de viktigste tingene. Når jeg derimot reiser hjem igjen bruker jeg bare å ta med meg de tingene jeg trenger på reisen i den lille kofferten og resten lar jeg ligge i kofferten jeg sjekker inn. IKKE gjør dette. Ikke pakk pc, gps og andre slike ting i kofferten som sjekkes inn når du er ute å flyr. Jeg kom hjem fra New Zealand i februar og trillebaggen er fortsatt ikke kommet 😦

Jeg hadde verdier for i overkant av 30.000 i kofferten. Bl.a. laptop, gps, action videokamera, 2 TB ekstern harddisk etc. Ingen slike ting dekkes av forsikringen. Så av verdien på 30.ooo kr som forsvant får jeg bare 11.500 kr igjen dekket på forsikringen.Jeg er redd for at det ville skjedf uansett hvilket forsikringsselskap man hadde hatt så sant man ikke har en spesial avtale om dekker dette spesifikt.

Her er svaret Tryg forsikring sendte meg:

Skadetilfellet gjelder tap av koffert. Slik vi forstår opplysningene skjedde dette da bagasjen ble sendt som ekspedert bagasje fra New Zeland-Norge.

Vi har fastsatt beløpet du får utbetalt til XXX kroner.

Hvorfor vi har redusert erstatningen Skadetilfellet skyldes at du har overtrådt sikkerhetsforskriften om hvilke gjenstander som ikke skal sendes som ekspedert reisegods. Vi mener du kan lastes mer enn lite for at sikkerhetsforskriften ble overtrådt. Forsikringsavtalelovens paragraf 4-8 sier da at selskapet kan være helt eller delvis uten ansvar.

Det er dessverre en viss fare for at ekspedert reisegods blir borte under transporten. Muligheten for at dette skjer er stor når reisegodset inneholder tyveriutsatt gjenstand. Dette oppfordrer deg til ikke å sende slike gjenstander som ekspedert reisegods. Vi kan ikke se at det ville vært vanskelig for deg å gjennomføre slik sikring.

Vi har derfor redusert erstatningen med – XXX,-kr for alle tyveriustatte gjenstander, gps, laptop, fotoutstyr m/ tilbehør .

I vår vurdering har vi sett til Finansklagenemndas vurdering av tilsvarende tilfeller.

****************************************************************************************

Så lærdommen må være å bare ha klær i kofferten.

Grådig kjipt men nå har jeg i alle fall fått kjøpt meg pc igjen. En Lenovo Thinkpad T440s,I7 4600u,8 GB,256 SSD,FHD TOUCH,Ultrabook ……………….

Lenovo Thinkpad T440s,I7 4600u,8 GB,256 SSD,FHD TOUCH,Ultrabook
Lenovo Thinkpad T440s,I7 4600u,8 GB,256 SSD,FHD TOUCH,Ultrabook

…. og en Garmin Zumo 660. GPS er viktig for meg når jeg er ute å reiser uavhengig om jeg skal finne veien fra A til B, finne en restaurant i nærheten, lage ruter av distansen jeg har kjørt eller lagre favoritter slik at jeg kan stoppe der en annen gang også. Grunnen til at jeg nå kjøper meg igjen en Garmin Zumo 660 som jeg har hatt 3-4 stk av tidligere er at denne er vanntett, beregnet til mc kjøring og fungerer også perfekt til bil kjøring.

Garmin Zumo 660
Garmin Zumo 660
Garmin Zumo 660
Garmin Zumo 660

Når jeg er på oppdrag i USA liker jeg faktisk å ha 2 gps’er. En gps som viser ruten som skal kjøres hvor rekalkulering er skrudd av, og en gps som har rekalkulering på og neste favoritt eller POI som destinasjon. Så om jeg evt skal kjøpe meg en Garmin Zumo 660 til eller om jeg skal bruke min Garmin DriveSmart™ 60LMT-D får jeg finne ut av i løpet av de neste dagene. Jeg liker 660’n sine menyer bedre enn 60LMT-D og jeg kjenner alle funksjoner på 660’n best så den vil nok uansett bli førstevalget.

Garmin DriveSmart™ 60LMT-D
Garmin DriveSmart™ 60LMT-D

Den største utfordringen er at jeg ikke klarer å få lagt inn ett kart for USA på gps’n som fungerer. På 660’n ville jeg lagt kartfilen i Garmin mappen og kalt filen for gmapprom eller gmapsupp, men på 60 LMT’n fungerer det ikke på samme måte. Jeg har forsøkt å legge filene i Garmin mappen uten hell. Har også forsøkt å legge den i MAP mappen og gitt filen navnet gmapprom, gmapsupp, D6210050A og D6210050A_1 uten hell. Så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Tar gjerne imot tips 🙂

Garmin DriveSmart™ 60LMT-D
Garmin DriveSmart™ 60LMT-D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..