Fra Picton til Ohakune

Atter en dag på veien, atter en dag på jobb. Dagen startet med fergetur fra Picton til Wellington før turen gikk videre nordover retning Ohakune.

Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune

De brede litt tørrere dalene ble det færre av og til tider en god del mer grønt og frodig.

Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune

 

Men for at det skal bli grønt og frodig trenger naturen å vannes så i dag var det på med regnklærne. Det var muligens ikke mer enn 10 minutter med regn, men det var perioder hvor det var en del fuktighet i luften slik at regntøyet like vell var greit å ha. Temperaturen lå stort sett på rundt 25 grader så det var ikke noen krise om man ble litt vår.

Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune

 

Det ble en del smale veier i dag uten vei merking og uten trafikk. Broene er fortsatt stort sett broer med 1 fil, men siden trafikken er så liten er det sjeldent behov for å stoppe for å slippe andre trafikanter frem.

Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune
Fra Picton til Ohakune

 

Ohakune er en liten plass som muligens er best kjent for å være ett utgangspunkt for de som ønsker å stå på ski. Ohakune ligger heller ikke så langt vekk fra den aktive vulkanen Mount Ruapehu som er den største aktive vulkanen på New Zealand. Mount Ruapehu har 3 store topper som er Tahurangi (2.797 m), Te Heuheu (2.755 m) og Paretetaitonga (2.751 m).

Også i dette området har det vært litt stamme feider, og på midten av 1700 tallet var det bl.a. en stamme som angrep en landsby i dette området, drepte 75 personer og de overlevende måtte flykte å og bosette seg ett annet sted. Håper ikke boligprisene var like høy den gang 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..