Fra Christchurch til Picton

Atter en dag på veien er over.

Dette var noe vi opplevde ofte i dag når vi kjørte State Highway 1 eller SH1,

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

Veien har vært stengt lenge pga jordskjelvet.

 

Ved en tilfeldighet fikk vi greie på at det var mulig å kjøre like vell. GPS’ene ville ikke ta oss denne veien, Google Map mente også at veien var stengt men etter å ha funnet en NZ side kunne vi få bekreftet at veien var åpen fra klokken 0700 til 2030. Dermed sparte vi oss for en lengre tur opp i fjellene igjen. Ulempen er selvfølgelig at det blir litt venting.

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

State Highway 1 eller SH1 er den viktigste State Highway i New Zealand. Langs den 2033 kilometer lange strekningen går veien gjennom regionene Northland, Auckland, Waikato, Manawatu-Wanganui, Wellington, Marlborough, Canterbury, Otago og Southland.

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

Temperaturen er stigende og naturen fortsatt slik den har vært den siste tiden her på Sørøya.

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

Etter litt innlandskjøring kom vi til kysten og fortsatt å stå litt i køer der hvor de holdt på med veiarbeid. Men å vente på at det blir vår tur til å kjøre når man kan se utover havet på denne måten gjør ikke noe.

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

Skulle det bli for kjedelig å stå i kø kan man jo kjøle seg ned litt i havet med en svømmetur.

State Highway 1 eller SH1, New Zealand
State Highway 1 eller SH1, New Zealand

 

Er man tålmodig kan det t.o.m. hende man får med seg litt dyreliv på havet. Å ta bilde av noen seler som hopper og spretter er ikke lett. De dukker ned og kommer opp igjen ett helt annet sted. Har man litt fantasi kan man så vidt skimte en sel på høyre side på dette bildet.

Fra Christchurch til Picton
Fra Christchurch til Picton

 

Vi endte til slutt påå i Picton hvor vi overnatter og tar fergen over til Wellington i morgen. Med sine rett i overkant av 4000 innbyggere er det ikke store plassen men hovedgaten er trivelig og med sjøen rett i nærheten er det nok mange turister som velger å overnatte her før de skal ta fergen neste dag.

 

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2018 New ZealandStikkord, , , , Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..