Hvordan forberede seg på venstre kjøring?

Avreisedato til New Zealand er mindre en 1 mnd vekk og jeg har så vidt begynt å gjøre noen forberedelser. Kjøring på venstre side av veien er en sak som bekymrer meg litt 🙂 Heldigvis er jo styret også på motsatt side, så man sitter da på høyre side i bilen, kjører på venstre side av veien noe som i praksis tilsier at man sitter nærme midtstripen. Og det er jo det samme som vi gjør her hjemme. Dermed tror jeg at jeg skal forsøke å bruke det som en huskeregel. I tillegg har jeg tatt noen teoritester som jeg fant på Drivingtests. De gir lokale mulighet til å ta gratis teoritester for bil, mc og tyngre kjøretøy og de har en egen test for turister.

Etter 2 forsøk var testen på 66 spørsmål for  turister nede i 0 feil 🙂

New Zealand Kjøre test Turist
New Zealand Kjøre test Turist

 

Testen for biler som mest sannsynlig er beregnet for de lokale måtte jeg ta ett par ganger før jeg var nede i 3 feil. Mange av spørsmålene var like men det var likevel noen nye og noen som krevde litt tanke virksomhet. Mann kommer langt med sunn fornuft og litt tidligere kjøreerfaring.

New Zealand Kjøre test car
New Zealand Kjøre test car

 

Motorsykkeltesten måtte jeg også ta ett par ganger før jeg var nede i 2 feil.

New Zealand teoritest mc
New Zealand teoritest mc

 

Lastebiltesten tok jeg bare for moroskyld. Jeg har ingen planer om å kjøre lastebil i New Zealand, men det kan jo være greit å vite hvilke regler de har å forholde seg til. Jeg endte opp med 5 feil på testen 🙂

New Zealand Teoritest lastebil
New Zealand Teoritest lastebil

 

Vet ikke om disse testene gjør meg til en bedre sjåfør når jeg kommer til New Zealand, men det kan jo hende at jeg reiser med litt mer selvtillit 🙂 Og jeg må innrømme at det var ett par ting jeg lurte på som jeg nå fikk svar på. Her hjemme har vi f.eks. vikeplikt for trafikk fra høyere hvis ikke annet er angitt, så da lurte jeg på om land med venstrekjøring praktiserte venstrehåndsregel. Men svaret var nei 🙂 Da vet vi det 🙂

Jeg kan anbefale slike teoritester på nettet. For min del er det langt over 30 år siden jeg tok lappen så greit å få friske opp teorien litt igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..