Montering av fender extension, flagg, pluss litt annet

Tok meg en tur ut i garasjen i dag for å montere en fender extension. Vet ikke helt hva BMW tenkte på når de lagde kombinasjonen forskjerm – skid plate, men det fungerer i alle fall dårlig på grisete veier. All dritten spruter opp fra fordekket og legger seg på oljefilteret og oljekjøleren. Når disse tingene er fulle av skitt forhindres oljen å bli nedkjølt.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Med fender extension forhindrer jeg selvfølgelig at skitten kastes opp på oljefilter og kjøler men samtidig forhindrer jeg at dekket får kastet skitten ut av mønstret på en skikkelig måte. Så hvis jeg skulle havne i skikkelig våt gjørme kan det forårsake at gjørma legger seg inni skjermen og til slutt forhindrer at dekket går rundt. Med gatedekkene på har jeg 35mm klaring mellom dekk og skjerm, men med f.eks. TKC80 dekkene montert reduseres klaringen litt. Satser på at det går greit 🙂

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Flagger måtte selvfølgelig også på plass 🙂 Kan ikke kjøre i utlandet uten det Norske flagget på sykelen. Har hatt med meg flagg både til USA og rundt om i Europa tidligere og det har sine fordeler. For det første ser andre trafikanter at de har med en turist å gjøre og det kan f.eks. ende opp med at de slipper deg enklere gjennom bytrafikken i stede for å stå på hornet. I tillegg er det ofte at folk rett og slett kommer bort å snakker med meg når man ser at man kjører med det Norske flagget på sykkelen.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Så var det på tide å ta av 4 – 5 lenker på den gamle kjeden pluss kjedelåsen. Skulle man være uheldig å ryke kjeden er det greit å ha lås og lenker pluss verktøy til å fikse det når man står langt ute i bushen.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

4 kommentarer om “Montering av fender extension, flagg, pluss litt annet”

      1. Nei, gutten min. Det er en «fender extension» og den gir tilleggsproblemer, som du selv påpeker i ditt innlegg. En skvettlapp gir økt drivstoff-forbruk, men leder gørra under oljekjøleren, avhengig av hvor stiv den er. Så det, så. (Har ikke noe emoticon som viser haka i været, underleppa fram og armene i kors, og et bedrevitende fnys)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..