Første prøvepakking på selve sykkelen

Med 30 dager igjen til avreise tenkte jeg at det var på tide med en liten prøvepakking på sykkelen. Hverken kofferter eller bagger er fulle så sånn sett er jeg ikke bekymret men visse andre punkter var ikke avklart enda.

Den ene tingen var å montere en drikkeflaske lett tilgjengelig. Siden bare venstre side av sykkelen er aktuelle (kan jo ikke slippe gassen) er det ikke så mange steder å velge mellom. Jeg kunne montert den på 2 forskjellige måter på styret men endte til slutt opp med å montere den til øverste delen av veltebøylen så nærme ramma som mulig. På denne plasseringen er den lett tilgjengelig, men har nok ikke så høye tanker om at den kommer til å bli der på hele turen. Første velt på venstre siden så ødelegges sikkert festet, men den tid den sorg.

BMW F800GS Trophy - Drikkeflaske
BMW F800GS Trophy – Drikkeflaske

 

Resten av pakkingen gikk greit. 1 veske på hver av veltebøylene hvor den ene inneholder trekk til sykkelen og i den andre skal regntøyet legges i når det kommer i uke 15. Greit å slippe å rote i kofferter eller vesker når regnes begynner å øse ned.

Hvis jeg skal ha med meg ett ekstra sett med dekk tror jeg at jeg legger de på denne måten men jeg er fortsatt usikker på om jeg skal ha de med. Det blir mye vekt bak på sykkelen noe som gir demperen ekstra å jobbe med. På den andre siden veier ikke bagasjen i sin helhet mer enn 45kg så det bør gå bra.  Jeg kunne lagt fordekket rundt Rotopax kannen og bakdekket oppå der igjen men det ville forhindret at jeg på en enkel måte kan åpne lokkene på alu. kassene.Så dermed pakket jeg senter baggen på denne måten og la dekkene på skrått oppå Rotopax’en og senter baggen. Stroppene som jeg fikk forlenget med 20cm fungerte greit slik at de både kan brukes til å stroppe baggene og til å bære kassene enkelt i hus.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Tankveske fungerer greit der den skal være selv om den er litt i veien når man skal stå å kjøre. Den forhindrer ikke at man kan stå, men den føles litt i veien. Men fordelene med en tankveske er så mange at det er ikke tema å droppe den. Monteringen av Spot’ern gikk også greit å er ikke i veien for instrumentene.

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Det som ikke gikk etter planen var monteringen av ToolTubene. Jeg hadde sett at disse enkelt kunne monteres på brakkettene til alu. koffertene men det var mest sannsynlig på en annen type alu kasse enn de jeg har. Jeg kunne montert en av de, men den andre fant jeg ingen plassering til. Så jeg bestemte meg for å droppe Tooltuben å heller hive verktøyet i de posene jeg hadde fått syd oppe i den ene alu kassen som like vell har ledig plass.

En kommentar om “Første prøvepakking på selve sykkelen”

  1. Ang. drikkebeholder, du får jo sånne drikksekker til å ha på ryggen uttapå jakka. Med slange inn i hjelmen kan du drikke i fart. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..