NST Gardermoen MC / Caberg støtter meg med en Caberg Tourmax Sonic

I forbindelse med leting etter en hjelm til denne turen ønsket jeg en enduro peak helm, og aller helst en flip-up hjelm med pinlock visir, innvendig solvisir, og mulighet til bluetooth tilkobling.

Caberg Tourmax er så vidt jeg vet verden første leverandør av enduro flip-up hjelm så dermed bar det avsted til NST Gardermoen MC for å prøve denne hjelmen.

NST Gardermoen MC

 

Hjelmen er ikke av de dyreste men passformen føltes riktig og den hadde som sagt alle de tingene jeg leitet etter. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjørt i sterkt motlys hvor jeg virkelig har savnet en enduro hjelm som har denne skyggen over visiret. Det er bare å bøye hode litt fremover så har du skygge for solen. Samtidig er den konstruert slik at det er god luft gjennomstrømning slik at man skal slippe whiplash når hastigheten øker.

Caberg Tourmax flip-up helmet
Caberg Tourmax flip-up helmet

 

Jeg har brukt flip-up eller såkalt åpningshjelm i mange år allerede å kunne ikke tenke meg å gå tilbake til en lukket helhjelm. Hvis det f.eks. regner når man tar en pause er det godt å kunne åpne hjelmen slik at man kan ta seg litt drikke eller snakke med andre uten å bli søkk våt i håret for så å sette på seg hjelmen igjen. Eller hvis man kjører i varmen å har behov for frisk luft for å kjøle ned hodet kan man enkelt åpne hjelmen forutsatt at man føler det er trygt å kjøre med denne åpen. Alternativt kan man kjøre med en hakebøyle som gjør at med denne på plass er det også godkjent som halvhjelm.

Innvendig sol-visir er selvfølgelig for at man skal slippe å bruke solbriller. Med innvendig sol-visir i kombinasjon med enduro skyggen bør man være rimelig beskyttet mot sollys. Hvis man kjører med hjelmen åpen er det også en fordel å kjøre med sol-visiret nede for å slippe tårer i øynene eller rett og slett som beskyttelse for øynene mot insekter og støv.

Caberg Tourmax flip-up helmet
Caberg Tourmax flip-up helmet

 

WebBikeWorld har lagt ut en beskrivelse av hjelmen på Youtube

Litt av hva man kan lese om hjelmen på Caberg sine sider.

Tourmax is the first fl ip up Adventure on the market conceived for all the Eunduro and Maxi Enduro motorcycles owners. As result of the long experience gained by Caberg, the first Italian company to produce fl ip up helmets, the new TOURMAX 100% Made in Italy is equipped with a peak that automatically moves close to the visor when opening the chin guard in order to minimize air resistance.

Tourmax comes with the dual homologation P/J which allows you to ride with the chin guard open guarantying safety thanks to the lever P/J on the left hand side of the helmet. This lever when in the «J» position, blocks the chin guard in the fully open position avoiding the chin guard to accidentally close.

Tourmax is equipped with the exclusive Double Visor Tech system that, thanks to the easy to use inner sunvisor, allows you to ride always with the right light and in safety. The inner sun visor is treated anti scratch , while the outer clear visor is not only antiscratch but also antifog thanks to the double lens Pinlock. Ventilation is guaranteed by two wide vents placed on the chin guard and on the shell that are easy to maneuver also with gloves. The air is channelled through grooves on the inner liner that ensure perfect ventilation of the helmet. The lining is completely removable and washable, realized with breathable and hypoallergenic fabric for maximum freshness, with reflective inserts at the back of the neck. Tourmax is offered in the single col :matt black, matt gun metal, and white metal; and in a sport graphic version the SONIC with white base and matt black.

Tourmax has a seating to accommodate the Caberg Bluetooth communication system «JUST SPEAK EASY» which allows to communicate not only with your own mobile phone and your passenger but also to connect to a GPS system, listen to music through your mobile or an MP3 player. Just Speak Easy is equipped with Bluetooth A2DP that permits to listen in high quality stereo.

 

Først i kveld ser jeg at hjelmen faktisk ikke er tillatt brukt i USA og Canada siden hjelmen er laget i henhold til en Europeisk standard, men ………………

2 kommentarer om “NST Gardermoen MC / Caberg støtter meg med en Caberg Tourmax Sonic”

  1. Første gang på lenge jeg har fattet interesse for tekstreklame. Min egen hjelm mangler det meste.
    Kommer til å ta en tur til Maura, men kan vel se langt etter samme deal 🙂

    1. De fikk nettopp inn flere størrelser og flere farger pluss at de kjører rabatterte priser (tror jeg) så det er bare å ta turen.

      Si fra så kan jeg bli med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..