Internasjonalt førerkort vs EU-/EØS førerkort

Mange tror at det vanlige sertifikatet vi alle går med i lommeboka er ett internasjonalt sertifikat men det stemmer ikke. Det er ett sertifikat som bare er gyldig i EU-/EØS-land.

EU-EØS førerkort
EU-EØS førerkort

Skal man kjøre andre steder enn dette bør man ha ett Internasjonalt sertifikat. Utseende på ett Internasjonalt sertifikat er som dere ser helt annerledes 🙂

Internasjonalt sertifikat
Internasjonalt sertifikat

 

Internasjonalt førerkort utstedes i to varianter:

  • Etter veitrafikkonvensjonen av 1968 (inntil 3 års gyldighet)
  • Etter veitrafikkonvensjonen av 1949 (inntil 1 år gyldighet)

De fleste land som krever internasjonalt førerkort godkjenner nå kort av 1968 konvensjonen, men det er også noen unntak. Den totale listen over mer enn 70 land som krever Internasjonalt sertifikat finner man her.

Vi endte opp med 1949 konvensjonen for min del, men hvis man sjekker landslisten er det flere av de landene jeg skal igjennom som godtar 1968 konvensjonen. Men satser på at det går bra 🙂 At det finnes 2 forskjellige Internasjonale førerkort var for meg nytt, og slik jeg forsto NAF personellet på Jessheim jeg snakket med i dag var vist dette nytt nå i 2015.

 EU-/EØS-sertifikatets bakside inneholder også en god del mer enn det Internasjonalt sertifikatet

EU-EØS førerkort
EU-EØS førerkort

 

Det Internasjonale sertifikatet er i papirformat, baksiden må brettes ut for å komme til bildet, i tillegg at det selvfølgelig er alt for stort til en lommebok 🙂

Internasjonalt sertifikat
Internasjonalt sertifikat

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier UtstyrStikkord, , Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..