Oppdatering av reiseplanene

Reiseplaner er til for å endres 🙂

Får stadig vekk spørsmål om hva planene mine går ut på, om jeg skal reise alene eller sammen med noen osv. Jeg ga en informasjon om dette i november men her kommer i alle fall en ny oppdatert informasjon.  Etter Denver er det visse endringer.

Jeg skal fortsatt kjøre med min egen  BMW F800GS Trophy fra 2012

BMW F800GS Trophy
BMW F800GS Trophy

 

Jeg setter meg på sykkelen mandag 27. april. Kjører via Sverige å stopper muligens hos  MP Motorcykler i Danmark for å ta en siste sjekk av sykkelen på tirsdag 28. April. 29. April kjører jeg videre gjennom Tyskland – Nederland – Belgia og så til slutt til Eurotunnelen i Frankrike for å ta toget til England.

Dermed bør jeg være i London for å levere motorsykkel til Motofreight den 1. mai slik at de kan forberede  frakte av motorsykkelen til Anchorage.

Mogreina – London er i følge Google Map på ca. 1943km og blir selvfølgelig kun enn transport etappe, men jeg håper i alle fall at været blir bra slik at første del av turen får en god start.

Om ettermiddagen den 1. mai flyr jeg hjem igjen til Norge så Nina og jeg kan reiser en tur med bobilen til Písek i Tsjekkia. Avreise blir antagelig søndag 3. mai og vi kommer tilbake igjen tirsdag 12. mai.

Så er det å ta de siste forberedelsene til dagen etterpå hvor flyturen til Anchorage er satt opp med FI319 klokken 14.45 med mellom landing på Keflavik klokken 15.25 og så ankomst Anchorage Alaska klokken 16.20 lokal tid.  Planen er å hente sykkelen ut fra tollen den 14.

John Del Norte møter meg her i Anhorage den 13. eller 14. Når sykkelen er hentet ut fra tollen og nødvendige forberedelser er gjort starter etappen nordover til det nordligste punktet på turen som er Prudhoe Bay. Så kjører vi sydover fra Prudhoe Bay til Seattle.

Å her kommer endringene i planene. Ruta Anchorage – Prudhoe Bay – Seattle er ca. 5700km. Både John og jeg ser på denne delen av turen som en transport etappe. Planen er like vell å ikke kjøre mer enn ca 250km pr. dag og dette gir oss muligheten til å være i Seattle ca 4. juni for å møte Terje. Terje hadde i utgangspunktet tenkt å kjøre sammen med oss i 2 uker, men dette er nå utvidet til 4 uker. Terje ønsker å krysse USA på skrått, og dette er selvfølgelig ikke meg imot 🙂 Så den nye planen går altså ut på å kjøre fra Seattle til Denver sammen med John som først planlagt, men når vi møter Paul Alms og Quan Hoang forlater vi disse 3 og fortsetter på TAT ruten videre ut mot østkysten av USA. Til slutt er målet å komme til Summerfield / Ocala i Florida, besøke Torger, selge sykkelen som Terje kjører på, for så å levere Terje på flyplassen i Orlando.

I løpet av disse 50 dagene har jeg da kjørt ca. 12.000km. Dvs ett snitt på ca 240-250km pr. dag. Så kjører man med en gjennomsnitt hastighet på 60km/t i 4 timer pr dag bør det her gå bra. Å siden man tross alt er på motorsykkeltur synes ikke jeg dette er mye. Med bare 4 timer pr. dag på sykkelen bør dette også åpne opp muligheten til å oppleve ting langs veien.

Når Terje reiser hjem fra Orlando begynner min reise gjennom Florida – AlabamaMississippiLouisiana – og Texas  før jeg når grensen til Mexico ett eller annet sted. Avstanden fra Ocala i Florida til Mexico sin nærmeste grense er nesten 2000km. Så kjører jeg i snitt 250km pr. dag på denne strekningen også bør jeg være i Mexico i løpet av en ukes tid. Dvs. rundt midten av juli.

John Del Norte, Paul Alms og Quan Hoang har i praksis nå 3 uker forsprang men jeg vet at de kommer til å bruke litt tid i Mexico så min plan er å forsøke å ta de igjen ett eller annet sted mellom Mexico og Panama. Siden Paul Alms bare skal til Belize hadde det vært kjekt å treffe de igjen før den tid. Jeg har tenkt å oppleve ting under veis, se nye steder, treffe nye folk men det kan være at jeg evt. dropper Baja California i Mexico for å heller ta igjen de andre gutta. Hvis jeg skal kjøre helt til Baja California i Mexico krever dette at jeg faktisk i løpet av denne turen krysser USA 2 ganger 🙂 Men Baja California står høyt på ønskelisten så hvem vet 🙂

Etter at jeg har kommet til Mexico har jeg ingen eksakte planer. I forhold til opprinnelig reiseplan har jeg fortsatt 5 mnd. tilgjengelig tid før jeg hadde planlagt å komme hjem. Når jeg ankommer Panama City har turen gjennom Nord og Mellom Amerika fått BMW’en til å rulle ca. 20.000km. Gjennomsnitt daglig kjørelengde synker, man tar dager fri for å oppleve strand, kultur og andre ting å i tillegg er det på tide med service nr 2 på sykkelen 🙂

 

Baja California
Baja California

Baja området kan by på utfordrende vill natur og masse veier av forskjellig kvalitet.

 

Reiseplan for Syd Amerika får dere dessverre ikke. Ingen planer er lagt, og målet er å ta tingene etter hvert som dagene går. Reisen sydligste mål er også Argentinas sydligste punkt. Da snur jeg å kjøre opp til Buenos Aires for så å fly hjem derfra. De som vil kan følge med på bloggen, og gi gjerne innspill til hva man bør se og oppleve 🙂

 

 

 

En kommentar om “Oppdatering av reiseplanene”

  1. I just stumbled upon your site and with Custom Parcel Solutrions to
    assert tbat I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
    Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access
    consistently quickly.|
    do you need fulfillment?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..